Helg - Spill: Android, IOS og Bada
Innhold
Art of War 2: Global Confederation (Android/Iphone/Ipad/Ipod Touch)
Hvis du er fan av strategispill som Starcraft og Command & Conquer-serien er dette kanskje spillet for deg. Spillet går ut på at man bygger opp sitt eget arsenal av soldater, stridsvogner og andre krigsmaskiner for å bekjempe fienden.
Man kan bygge ulike bygninger for å skaffe seg den nødvendige elektrisiteten, for så å bygge mer sofistikerte fabrikker som kan produsere enda dødeligere våpen. Spillet tilbyr både enkeltbaner og kampanjemodus som man kan spille i timevis.
Spillet er overraskende godt tilpasset berøringsskjermtelefoner, da det er lett å treffe selv de små soldatene når man skal angripe fienden. Spillet fungerer også godt på ikke fullt så kraftige telefoner, til stor glede for alle Android-brukere som ikke har en monstertelefon.
Spillet kan testet i demoversjon hos getjar.com, og fullversjonen koster 18,25 kroner til android og 17 kroner til IOS-enhetene.
Virtual Table Tennis 3D (Android)
I dette bordtennisspillet kan man veldige mellom ti ulike nasjoner og spille seg gradvis igjennom de resterende på tre ulike vanskelighetsgrader. Spillet har svært god respons og man kontrollerer bordtennisrekkerten ved hjelp av fingeren.
Det er lett å sette seg inn spillet og det tar ikke lang til før man sørver og smasher motstanderen i senk. Ettersom vanskeligheten øker må man tenke nytt i måten man spiller på, noe som gir en god og ikke alt for bratt læringskurve.
Grafikken er bra og sammen med lyden og vibrasjonen får man en god spillopplevelse.
Dette er det beste bordtennisspillet vi har vært borti til Android så langt og vi kan trygt anbefale det til alle som liker slike spill eller trenger et spill for å slå hjel litt tid. Virtual Table Tennis 3D kan lastes ned fra Android market og koster 11,77 kroner.
Football Lite (Bada)
I dette spillet er målet å score så mange touchdowns som mulig uten å bli truffet av de forsvarende spillerne. Spillet i seg selv er veldig enkelt å sette seg inn i, og passer utmerket for å slå i hjel noen minutter.
Det er tre forskjellige forsvarspillere som prøver å stoppe deg, og disse må unnvikes på tre ulike måter. Man må enten hoppe, takle eller flytte seg avhenging av hvilken forsvarspiller som kommer mot en.
Man får poeng for hver touchdown man scorer, samt for hver forsvarspiller man passerer. Ettersom man scorer mål vil hastigheten på forsvaret øke, noe som gjør det vanskeligere å score.
Du tåler bare tre taklinger før det er game over. så reaksjons- og konsentrasjonsevnen blir testet godt etter hvert som du avanserer i spillet. Dette er et enkelt, men morsomt spill for de aller fleste. Grafikkmessig har det ikke så mye å by på, men det fungerer greit. Spillet kan lastes ned via Samsung Apps og er gratis.
Sim City DLX (Ipad)
Sim City har kommet en lang vei siden sine første versjoner. I de tidlige dagene plasserte man blokker av hus og veier rundt på et landskap man ikke nødvendigvis hadde spesielt stor kontroll over. Katastrofene bysimulatoren utsatte deg for kunne dessuten involvere dinosaurangrep og andre merkelige hendelser.
Sim City har gjennom årenes løp blitt en gradvis mer detaljert affære. Dette gjenspeiler seg godt i Sim City DLX på Ipad. Her er det ikke lenger mer eller mindre ferdige blokker man plasserer, men man styrer utbyggingssoner.
Det fins tre ulike graderinger av sonene for boliger, industri og næringsliv. I tillegg finnes det en sone for avfallshåndtering. For at sonene skal fungere må spilleren forsyne dem med tilgang på vann og strøm, og man må sørge for at det fins nok av disse ressursene.
Innbyggere blir sinte og grinete om man nedprioriterer skoler, sykehus, politi og andre ting - så kostnadene stiger jevnt og trutt mot drømmebyen. En av de største utfordringene er å holde skattenivået på et fornuftig nivå uten at bykassa går i minus eller innbyggere begynner å flagge ut til eksotiske skatteparadis.
I forhold til de første utgavene av Sim City er Sim City DLX en langt mindre umiddelbar affære. Her kreves det til en viss grad læring for at man skal lykkes, og man kan i stor grad detaljstyre samfunnet slik man vil.
Det kan ta litt tid å komme inn i dette spillet, men er du fan av strategispill i ymse varianter, kommer du til å bruke utallige timer med Sim City DLX. Spillet koster 39 kroner i app store.
Snood (Iphone/Ipod/Ipad)
For de som har spilt den gamle gratis-klassikeren Frozen Bubble, eller Popcaps fantastiske spill Peggle, er konseptet i Snood relativt kjent.
Her skal vi rydde et overheng av baller i ulike farger, og i denne varianten - også med ulike ansiktsuttrykk og hodeplagg. Dette gjøres ved at vi skyter tilsvarende baller fra en kanon nederst på skjermen.
Ved å peke på skjermen stiller vi kanonen til et område som har to eller fler av fargen vi vil bli kvitt, og om vi treffer blir ballene vekk. Strategisk skyting blir fort viktig. En måte å gjøre det på er å sikte på vanskelig tilgjengelige baller som andre baller henger fast i - treffer man har man ryddet store deler av skjermen på en gang. Bommer man har man derimot gjort det vanskeligere for seg selv.
Spillkonseptet er altså gammelt og kjent i Snood. Vi synes likevel ikke spillbarheten strekker helt til. Av og til stopper spillet opp litt, og av og til skyter vi i alle himmelretninger fordi kanonen forsøker å stille seg inn når vi forsøker å trykke for å avfyre.
Prislappen er enten 17 kroner for Iphone-utgaven, eller 29 kroner for HD-utgaven til Ipad.