Til hovedinnhold

Apple går etter Amazon

Finn Jarle Kvalheim

Den store amerikanske nettbutikken Amazon.com står blant annet bak e-bokleseren Kindle. Nå er en applikasjonstjeneste fra butikken på trappene, og i tjenesten skal blant annet Angry Birds Rio være på vei. Spillet henger tett sammen med den kommende filmen om de sinte fuglene.

Angry Birds Rio er allerede ute for iOS, og traileren kan du se nederst i saken.

Eier varemerket

Apple er i USA tilkjent varemerkerettighetene for navnet "App Store", og mener at Amazon bryter med disse rettighetene, når nettbutikken nå skal selge mobilapplikasjoner.

- Amazon har urettmessig brukt App Store-varemerket ved henvendelser til utviklere i hele USA, hevder Apple i søksmålet.

Det vil forvirre og villede

Apple skal ha henvendt seg til Amazon tre ganger for å få slutt på bruken av varemerket, men elektronikkgiganten har foreløpig til gode å få svar.

- Vi ba Amazon om å ikke bruke App Store-navnet, fordi det vil forvirre og villede kunder, sier Apples talsperson Kristin Huguet.

Microsoft på krigsstien

En annen gigant er også på banen i denne sammenhengen. Ifølge Apples rettsdokumenter har Microsoft allerede anket godkjenningen av varemerket, og også denne anken skal tas gjennom rettsystemet.

(Kilde: bloomberg.com)

annonse