Til hovedinnhold
TestAnmeldelse: Trenched

Når skyttergraven løper avgårde

Trenched er et originalt og morsomt spill.

Av og til tar jeg meg selv i å lure på hva som egentlig foregår inne i skolten på medlemmene av spillutvikleren Double Fine. Hvordan i huleste klarer de, gang på gang, å finne på disse merkelige spillkonseptene som likevel greier å appellere? Costume Quest fra i fjor lot deg styre en liten snørrunge på halloween i et smått sjarmerende østlig rollespill og Stacking tok inspirasjon fra russiske Matryoshka-figurer og formet et alternativt gåteløsning-spill.

Ulike fiender krever ulike våpen.

Denne gangen utforsker kultutvikleren tårnforsvar-sjangeren med et hint av tredjepersons skytespill i Trenched – et spill der du styrer din egen mobile skyttergrav mens du forsvarer deg mot horder av monstre som kommer i bølge etter bølge.

En annen type krigføring

Double Fine har med Trenched lykkes i å blande tårnforsvar-sjangeren og tredjepersons skytespill – to sjangre som man kanskje ikke skulle tro passet sammen. Tilfredsstillelsen av å sette opp en tårnkombinasjon som flerrer gjennom fienden som en varm kniv i smør er fantastisk, selv om styringen av den mobile skyttergraven ikke er perfekt.

Joda, det blir en del eksplosjoner.

En platt historie og unødvendige sjefskamper ødelegger for flyten, og et intetsigende lydspor tilføyer så å si ingenting til spillet bortsett fra trommevirvler i militærstil. Den visuelle stilen er sjarmerende og minimalistisk nok til å ikke føles masete.

Best i gode venners lag

For å få mest mulig ut av spillet lønner det seg å finne en fast gjeng å spille med. Flerspillerdelen tilføyer spillet en levetid som strekker seg langt utover de få timene det tar å gjøre alle oppdragene. Dessverre er det lite utfordring i å gå tilbake til begynnelsen igjen, siden våpnene du får tilgang på senere i spillet blir for gode for de tidlige oppdragene.

Monstrene strømmer på.

Moro hele veien

Med Trenched fortsetter Double Fine trenden de har hatt i det siste med å gi ut alternative spilltitler med noen svakheter, men ender opp med å bli litt bedre enn de tidligere titlene. Spillet er unektelig moro hele veien, fra du sitter med spaken i hendene og stresser med å sette opp en god tårnkombinasjon, til du har fyrt av ditt siste skudd fra den mobile skyttergraven.

Trenched er kun i salg via Xbox Live Marketplace.

Dom Xbox 360: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Trenched på Gamer.no.

Les også
Gled deg til desse spela i i august
Les også
Anmeldelse: From Dust: Dette spelet er heilt unikt
Les også
Grille eller spille i sommer?
Les også
– Voldelige spill gir mindre vold
Les også
Anmeldelse: Duke Nukem Forever (PC): Kongen er tilbake
Les også
Her er våre favoritter fra E3
Les også
Mass Effect 3
Les også
Anmeldelse: World of Tanks
Les også
The Witcher 2: Assassin of Kings (PC): Den beste spillopplevelsen du får i år?
Les også
5 retrospill som er gode som gull
Les også
Anmeldelse: Conduit 2 (Wii)
Les også
Anmeldelse: Cargo: The Quest for Gravity (PC)
Les også
Anmeldelse: LEGO: Pirates of the Caribbean (PS3/X360)
annonse