Til hovedinnhold

Gaming

TestThe Witcher 2: Assassin of Kings (PC)

Den beste spillopplevelsen du får i år?

Gjør deg klar for en mørk og forførende reise.

Det finnes mange typer fantasihelter. Du har dansende alver og morsomme dverger, helter som sitter på en moralsk høyhest, vanlige gårdsgutter som motvillig blir kastet uti noe de ikke forstår, og barbariske krigere som dreper alt i sin vei uten omtanke. Geralt of Rivia er ingen av disse heltene.

Den hvite ulven

Etter en rekke livstruende mutasjoner har han blitt en monsterjeger. Når forvokste monstre eter småbarna og kidnapper kvinnene i landsbygda, da er det han som kalles inn. Han er raskere og sterkere enn ordinære menn. Han dømmer ikke folk ut fra moralske overbevisninger, men lar heller ikke unødvendig urett skje. Han er den tøffeste og råeste mutanten du noen gang vil møte. Han er den hvite ulven. Han er The Witcher.

Hvit ulv, eller sølvrev?

Prinsessen er i et annet slott

Historien i spillet starter kort tid etter avslutningen på forrige spill. Gjennom en godt regissert åpningssekvens ledes du elegant gjennom flere valgfrie deler som på en behagelig måte introduserer deg til spillets overordnede konflikter. Samtidig lærer du hvordan spillet skal spilles og det hele kulminerer med at plottet settes opp. Witchere har en tendens til å rote seg bort i konger og dronningers politiske intriger, og når Kong Foltest møter sin skjebne tidligere enn forventet blir Geralt urettmessig anklaget for mordet. Han må flykte og den eneste måten å renvaske navnet sitt er ved å fange kongedreperen.

Gode sverddueller

The Witcher 2: Assassin of Kings byr på en spillopplevelse som rollespillentusiaster ikke kan være foruten. Spillet har en interessant historie som kaster deg inn i politiske drakamper og mellommenneskelige intriger. Det har et galleri av interessante personligheter som du møter langs veien, og dialogene i spillet bidrar sterkt til å engasjere deg i de overordnede elementene av historien. Samtidig er også actiondelene svært gode. Et forbedret kampsystem gjør sverdduellene både utfordrende og underholdende.

En monsterjegers arbeidsdag er aldri kjedelig.

Blod, vold og sex

Aller best liker jeg likevel den brutale råskapen som passer så godt sammen med den utilgivelige verdenen som spillet portretterer. Blod, vold og sex er en naturlig del av dette og balansegangen som cd projekt har funnet er upåklagelig. Alle de gode elementene sys så sammen til en komplett pakke og spillet passer hele tiden på at du får se og oppleve akkurat det utviklerne ønsker du skal få med deg.

Hvem sa at man ikke har tid til romanser i en travel hverdag?

Gjennomført kvalitet

Det finnes helt klart småting som kunne vært gjort bedre. Det at spillet etterhvert blir for lett er kanskje et av de mest uheldige elementene, men dette gjør så lite i den store helheten. The Witcher 2 er gjennomført kvalitet. Fra første stund blir du dratt med på Geralts reise og alt fra historien, personene og dialogen, til kampsystemet, rollespillelementene og det kunstneriske uttrykket bidrar til å skape en av de aller beste spillopplevelsene du kommer til å få i år.

Dom PC: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av The Witcher 2: Assassin of Kings på Gamer.no.

annonse