Til hovedinnhold

Anmeldelse: World of Tanks

Det mangler ikke på gode ideer i dagens spillbransje. Det er alltid en rekke spennende ting som rører på seg, og vi ser hele tiden eksempler på folk som kommer opp med geniale spillkonsepter som bryter fundamentalt med etablert og akseptert norm – se på Minecraft for eksempel.

World of Tanks er en av disse morsomme og nye ideene som har fått se dagens lys. Det er et massivt stridsvognspill fra andre verdenskrig-epoken, hvor det handler om å samarbeide for å ta ut motstanderlaget på slagmarken.

Troppen i formasjon. Klar til å knuse baller!

Et friskt pust

World in Tanks er et friskt pust innenfor det utvidede skytespillbegrepet. I forhold til klassiske spill der du beveger kroppen og skyter på andre levende vesen, kjører du her en stridsvogn som skyter på andre stridsvogner. Dette fører til at spillet har et ganske mye lavere tempo enn Call of Duty-spillene, og legger i mye større grad opp til taktisk kløkt og samarbeid foran eksplisitte fingerferdigheter.

Nesten helt gratis

Til tross for at spillet kan lastes ned og spilles helt gratis, vil de som går til anskaffelse av gullpenger få et litt lettere feltliv og en raskere vei opp mot de beste stridsvognene, uten at dette i særlig grad kludrer med spillets balanse.

Skån verneverdige bygninger om du ikke vil ha riksantikvaren på nakken!

En ekstra dimensjon

Det flotte erfaringsnivåsystemet gir World of Tanks en dimensjon ut over å bare være et stridsvognsspill, og dette støttes opp av utstyrsoppdateringer hvor man faktisk merker forskjell. Det er vanskelig å se hvor lenge spillet kommer til å være morsomt, og hva som skal være den ekstra drivkraften når man har kjøpt det aller beste, men det later til at utviklerne ønsker å satse mye for å støtte spillet fremover.

Blir du får hissig på grøten, er spikerproduksjon neste stopp!

Nytes i gode venners lag

Til syvende og sist gjør dette World of Tanks til et godt spill som nytes aller best sammen med andre – det taktiske aspektet er ganske dominerende. Jeg hadde gjerne sett moderne stridsvogner og de utvidede taktiske mulighetene moderne krigføring fører med seg, men dette spillet må kunne sies å være en vellykket etablering av en franchise som med stor sannsynlighet bare blir bedre og bedre.

Dom PC: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av World of Tanks på Gamer.no.

annonse