Test

Del 1: Norges beste 3G-modem

Innledning

Enten man er på båten...
... eller på hytta, kan mobilt bredbånd være et alternativ.

Er du en av de mange som reiser rundt med en bærbar PC overalt? I så fall trenger du mobilt bredbånd, som sørger for at du alltid er koblet på internett, men det er mye å velge mellom. Hvilken operatør skal jeg velge? Trenger jeg en USB-plugg, eller en ruter? Hvilket abonnement er best for meg?

I løpet av den siste måneden har redaksjonen reist landet rundt for å teste mobilt bredbånd fra Telenor, Netcom og Ice. Formålet er selvsagt å gi deg svar på alle disse spørsmålene. I denne første delen av testen er det tingene du kobler deg til internett med vi skal se på, altså rutere og USB-plugger.

Vi kårer Norges beste mobile bredbånd

Her kårer vi altså den beste maskinvaren, men siden en plugg eller en ruter alene ikke er ensbetydende med en solid internettopplevelse, vil vi selvsagt også kåre Norges beste mobile bredbånd helt til sist.

I den avsluttende kåringen vinner aktøren som har den beste totalløsningen. Her teller selvsagt dekning og hastighet tungt, mens også pris og utstyr er viktig.

Dermed skulle alt være klart til å gå i gang. På neste side ser vi på de tre ruterne som tilbys av Telenor, Netcom og Ice. Plugger tar vi for oss på side tre, og er du utålmodig kan du gå rett til konklusjonen.

Oppdatert: Mobilt bredbånd del 2: Norges raskeste mobile bredbånd