Tek.no

Test

Canon Ixus 100IS

1 Juli 2009 09:16

Introduksjon

Canon Ixus 100IS erstatter Ixus 85IS. I løpet av det året som ligger mellom de to kameraene har det meste av forandring skjedd på overflaten. Optikken er forsåvidt endret noe, med litt bedre vidvinkel, men kortere tele. I tele er lysstyrken også litt redusert. Canon har spandert et par ekstra megapiksler, og introdusert videoopptak i HD-oppløsning. Sistnevnte er nok den viktigste tekniske utbedringen. Likevel er det i det kosmetiske den store forandringen ligger. Dette er et totalrenovert Ixus, med kompakt og mer enhetlig design. Ixus 100IS skal dessuten være Canons slankeste lommekamera noen sinne. Med drøye 18 mm midje nærmer Canon seg Casios løvtynne Card-serie som markedsføres på å være minst. Canon har på sin side klart å beholde søker og gitt kamerahuset en bedre ergonomisk utforming. Derfor bør Ixus 100IS appellere til den som både ønsker et stilig og ultrakompakt kamerahus, men også tilfredsstillende fotoopplevelse.

Les hele testen her.

Fysisk

Harmonisk, solid og kompakt hus som blir med overalt. Det ligger dessuten godt i hånden. Skjermen er helt ok til å være Canon, men med søkeren viser Canon at dette fremdeles er et kamera tiltenkt fotografer og ikke bare moteløver. Optikk med 3x zoom fra 33-100 mm er ikke spesielt brukervennlig. Batteriet er litt for slapt.

I bruk

Enkel meny, nok av ferdiginnstillinger for de lateste og et noe begrenset Program-modus med manuell hvitballanse og definerbare fargerom for de som vil bestemme litt mer selv. Optisk bildestabilisator trekker opp, mens HD-video virker litt som en reklamegimmick: Til tross for 1280x720-punkters oppløsning er videokvaliteten bare helt ok.

Bildekvalitet

Etter det seriøse førsteinntrykket er det litt synd at bildekvaliteten ikke ligger mer enn middels bra an. Rett ut fra kameraet er gjengivelsen noe slørete. Kameraet presterer bedre ved vidvinkel og lav blender.

Konklusjon

Bildegallerier

Les også