Tek.no

Test

Asus Radeon HD 6870 CrossfireX

8 Nov 2010 13:37

Introduksjon

AMD slapp for bare et par uker siden sin nye serie med skjermkort, Radeon HD 6000-serien. Navnsettingen forvirret mange, men til syvende og sist var dette er kort som ga deg mye ytelse for pengene, og det var slettes ikke et dumt kjøp.

Blant mulighetene og egenskapene kortet skulle ha, var meget god skalering når to slike kort ble satt opp i CrossfireX. Når du kobler to skjermkort i maskinen din er det ikke gitt at du får dobbel ytelse, sammenlignet med et enkelt kort i den samme maskinen. AMD påstår at du skal få opp i mot 1,99 ganger høyere ytelse ved å sette sammen to Radeon HD 6870-kort i CrossfireX, en påstand vi bare må sette på prøve.

Vi sitter nå med to Radeon HD 6870-kort. Det ene er et referansekort direkte fra AMD, mens det andre er Asus-kortet vi allerede har testet for seg selv. Asus-kortet har forøvrig originalt en marginalt høyere kjernefrekvens, men denne er for anledningen trukket ned til referansespesifikasjonene.

Med kraften fra to slike kort satt sammen, forventer vi at kortet skal plassere seg høyt i våre grafer. Vi forventer ikke at dette oppsettet vil passere ytelsen til to Radeon HD 5870, rett og slett fordi ikke engang AMDs lovnader rundt skaleringen tilsier at det vil være realistisk.

Så, vi sitter nå med to skjermkort til en samlet pris rundt 3900 kroner foran oss. Hvor godt skalerer dette, er det verd pengene, og hvilke andre løsninger kan du velge blant? Bla om, så leter vi etter svar!

Takk til AMD og Asus som sendte kortene til test.

Les også