TestHP Envy 6-1090

HPs første Ultrabook er en fryd for øyet

Men det betyr ikke at den er uten mangler.

N

Med Envy 6 sikter HP etter de som vil ha en tynn og lett bærbar maskin som har lang batteritid og god nok ytelse til hverdagens små oppgaver. Den er ikke av de minste Ultrabook-ene, faktisk er den hverken direkte lett eller spesielt liten, men det gjør ikke så mye. Vil du ha en bærbar maskin med 15,6-tommers skjerm blir de ytre målene neppe mindre enn dette uansett.

Det er interessant at HP satser på å tilby et dedikert skjermkort i Envy 6. Det er få maskiner med Ultrabook-stempelet som kan vise til en helt brukbar spillytelse, slik som vi får servert her. Vi snakker for all del ikke om en gaming-PC, men du kan lett dra i gang litt tyngre spill dersom du ikke krever for høy oppløsning eller de flotteste detaljene i bildet.

Pen design

Det vi liker best med HP Envy 6-1090 er den pene designen. Børstet metall er alltid en sikker vinner, og at de har brukt den sorte fargen på oversiden, som står sterkt i kontrast med den rødlige fargen på undersiden, er temmelig kult. Vi liker også at de har husket på oss som spiller litt i ny og ne, og installert et dedikert skjermkort som yter en del bedre enn det integrerte fra Intel.

Det er synd at vi finner noen helt klare ulemper som trekker ned på et ellers godt gjennomtenkt konsept. Skjermen er stor, men har ikke en oppløsning som står i stil. Her kunne vi kost oss med 1920 x 1080 piksler, eller i alle fall 1600 x 900 piksler. Men den gang ei. Vi må nøye oss med 1366 x 768 piksler som i vår mening blir for lite på 15,6 tommer. Konstruksjonskvaliteten i skjermen virker heller ikke å være på topp. Den er veldig bøyelig, noe som merkes veldig godt når du åpner og lukker skjermlokket.

Noen ulemper

Totalt sett er vi fornøyde med innsatsen fra HP. Envy 6-1090 byr på mye moro i form av lang batteritid, over snittet spillytelse for en Ultrabook, og pen design. Men du må finne deg i lav oppløsning på en litt for svakt konstruert skjerm, et tastatur som gir lite respons og en liten SSD. Kan du leve med alt dette er det bare å kjøre på. Prisen på litt under 8000 kroner er ikke like avskrekkende som de fleste andre Ultrabook-ene du får kjøpt nå til dags, men du får fremdeles lite ytelse for pengene.

+  Pen design
+  Dedikert skjermkort
+  Bra batteritid


-  Svak skjermkonstruksjon
-  Lav oppløsning på skjermen
-  Liten SSD
-  Litt for stor og tung som Ultrabook?

Andre alternativer

Dersom du har lyst på en bærbar maskin med 15-tommers skjerm eller mer, ser vi liten grunn til å velge noe som er så tynt og lett som HP Envy 6. Du vil få mye mer igjen for pengene ved å velge en litt tykkere og kraftigere bærbar maskin, slik som Asus N56VZ, som vi testet for kort tid siden.

Her får du en suverent mye bedre skjerm, adskillig bedre ytelse, knallbra tastatur og fremdeles en kompakt og vakker maskin. Er du derimot fast bestemt på å kjøpe en Ultrabook foreslår vi at du heller går litt ned i skjermstørrelse og ser på mindre Ultrabook-er.

Tidligere har vi testet Samsung NP900X3C og Asus Zenbook Prime UX31A. Vi kan også anbefale deg å lese duellen mellom Apple MacBook Air og Toshiba Satellite Z830.

I vår testavdeling for bærbare datamaskiner finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene. Dette er en fin plass å få litt inspirasjon til neste PC-kjøp.

Har du en kommentar til denne testen, eller kanskje en anbefaling av en annen maskin i samme klasse? Bruk kommentarfeltet nedenfor og spre din visdom med resten av oss!

Vil du vite mer?
Les hele testen av HP Envy 6-1090 på Hardware.no »

Les også
Dell Inspiron 14z Ultrabook: Denne snertne PC-en får du til under 5000 kroner
Les også
Dell Inspiron 15R: Denne PC-en vil selge godt
Les også
Alienware M17x: Denne råtassen av en spillmaskin sparker godt fra seg
Les også
Toshiba Satellite P850: Toshibas nye bærbare PC er en skikkelig arbeidshest
Les også
Slik får du en ekstra time på PC-batteriet
Les også
Dell XPS 15: Ny generasjon, nye muligheter
annonse