Til hovedinnhold
TestDell Inspiron 15R

Denne PC-en vil selge godt

En helt grei maskin til en helt grei pris.

Alexander Tøgard, Hardware.no

[Hardware.no]: Inspiron-serien til Dell har lenge vært deres frieri til folk flest, med fornuftige spesifikasjoner og priser. Du får som regel mye plast i konstruksjonen, og lite maskinvareutvalg, men for de som ikke har skyhøye forventninger til PC-opplevelsen, eller bruker datamaskinen sin som et statussymbol, er nok ikke dette et problem.

Vi har testet spesialutgaven

Maskinen vi ble tilsendt er faktisk ikke den vanlige Dell Inspiron 15R, men 15R Special Edition. Dette er en egen modell som Dell tilbyr med ekstra kvasse spesifikasjoner som skal passe bedre for de med større underholdningsbehov. Her får du en Full-HD skjerm (1920 x 1080 piksler), et bedre skjermkort i form av AMD Radeon HD 7730M, og bedre høyttalere. Du kan også velge utgaver med Blu-ray eller SSD.

Litt for dyr

Rent ytelsesmessig har vi litt vanskelig for å forsvare prisen på maskinen. Det er riktignok en kraftig firekjernet prosessor under panseret, men denne er klokket ned noen hundre MHz i forhold til konkurrentene. I tillegg får du et dedikert skjermkort fra AMD, men dette kan ikke måle seg med mellom-segment-kortene til Nvidia. Altså er Dell Inspiron 15R SE kraftig nok for de fleste, men gir på ingen måte mest ytelse for pengene.

Knallgod skjerm

Det vi liker aller mest med Inspiron 15R SE er utvilsomt den knallgode skjermen. Den er en drøm å jobbe med, med sine gode innsynsvinkler, naturtro farger, matte overflate og høye oppløsning. Tastaturet og pekeplaten er også gode i bruk, og maskinen er både stillegående og kjølig. Alt dette betyr at dersom du skal ha noe gjort på farten, er dette maskinen du bør bruke.

Plast, plast, plast

Men vi liker ikke alle løsningene til Dell. Vi ser for eksempel ingen grunn til å ha utskiftbare deksler som kun bidrar til en tykkere design og et dyrere produkt. Det er kun brukt plast i konstruksjonen, noe som får maskinen til å føles billigere enn den er. Som siste ankepunkt skulle vi også gjerne sett mer variasjon i spesifikasjonene til Inspiron 15R. Hele poenget med å kunne "konfigurere sin egen maskin", slik som Dell kaller det, må jo være at du nettopp kan ha litt valgmuligheter i komponentene.

Helt til slutt

Alt i alt tror vi at Dell Inspiron 15R vil bli solgt i bøtter og spann, rett og slett fordi det er en helt grei maskin til en helt grei pris. Men Special Edition-utgaven er vi ikke helt sikre på. Vi føler egentlig ikke at den byr på så mye ekstra. Full-HD skjerm burde vært en valgmulighet i den vanlige Inspiron 15R, og det samme kan sies om SSD og Blu-ray. Denne maskinen er nesten en fulltreffer hos oss, men vi synes Dell går litt for langt i å skvise noen ekstra kroner ut av de som vil ha en høyoppløst skjerm.

+  Knallgod skjerm (i Special Edition-utgaven)
+  Behagelig tastatur og pekeplate
+  Stillegående og kjølig


-  Føles litt for billig
-  Dårlig skjermoppløsning i standard-utgave
-  Ikke nok ytelse for pengene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Dell Inspiron 15R på Hardware.no »

Andre alternativer

Asus N56VZ er en maskin som vil tilfredsstille de fleste som ønsker en kraftig maskin i en pen innpakning. Denne maskinen føles eksklusiv, og selv med en prislapp på 9000 kroner synes vi du får mye mer for pengene enn med Dell Inspiron 15R SE. Men sistnevnte har en ørlite grann bedre skjerm.

Dersom du vurderer den mye billigere Dell Inspiron 15R (ikke Special Edition), kan Toshiba Satellite P850 være et godt alternativ. Her får du vanvittig mye PC for pengene, med god ytelse til det aller meste bortsett fra spill.

Vi kan ellers anbefale å ta en kikk i vår testavdeling for bærbare datamaskiner. Her finner du til en hver tid alle de bærbare maskinene vi har testet, og den laveste prisen i nettbutikkene. Våre nylig oppdaterte anbefalinger av bærbare datamaskiner kan også være et bra sted å starte dersom du handle litt ny flatpakket teknologi denne høsten.

Har du en kommentar til testen, eller kanskje en anbefaling av en annen maskin i samme klasse? Nøl ikke med å bruke kommentarfeltet nedenfor og spre dine tanker med resten av oss!

annonse