Tek.no

Test

Fujitsu Amilo Sa3650

Tormod Dag Fikse
27 Juli 2009 15:00

Introduksjon

Det er nok flere med meg som i valget av bærbar PC vurderer frem og tilbake mellom ytelse og portabilitet. Ofte er krymping av maskinene direkte proporsjonelt med lavere ytelse, noe som gjør at mange til syvende og sist velger å ha både en kraftig, men stor og tung bærbar og en minibærbar som er lett å ta med seg.

Spesielt er skjermkort en av komponentene som må lide først når maskinenes størrelse senkes. Til dagens testmaskin har derimot Fujitsu valgt en noe spesiell løsning for å prøve å unngå problemet. Amilo Sa3650 har noe så sjeldent som et valgfritt, ekstern skjermkort offisielt døpt Graphicbooster, som man kan koble til eller fra etter eget ønske. Selve maskinen er derimot ikke større enn at den "bare" har en 13,3-tommers skjerm med en oppløsning på 1280x800 punkter.

Spesifikasjonsmessig er maskinen ellers også litt atypisk, på grunn av AMD Athlon X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-80-prosessoren på 2,1 GHz. Det integrerte skjermkortet er et ATI Radeon HD3200, mens Graphicbooster-boksen inneholder et Radeon HD3870 med 512 MB minne. Utover det har maskinen 4 GB DDR2-800-minne og en Western Digital-disk (320GB) med 8MB cache og 5400 RPM. Den er naturligvis også utstyrt med DVD-brenner (slot-in), minnekortleser, trådløst nett og Bluetooth.

Vi er naturligvis veldig spent på å se hvordan Graphicbooster-løsningen fungerer, men vil over de neste sidene naturligvis også vurdere hvordan maskinen er ellers.

Les også