Tek.no

Nyhet

Nokia med Nett-pc

Jørgen Elton Nilsen
24 Aug 2009 14:21

At en produsent kan ha gått fra papir- og gummistøvelproduksjon til noe så teknologisk som mobiltelefoner er i seg selv en smule imponerende. Det har i det minste Nokia klart knallgodt, og de er i dag en av de ledende mobiltelefonprodusentene.

Markedet for både ultraportable maskiner og mobiltelefoner treffer hverandre på flere og flere punkter mens tiden går fremover. Det er mange som ønsker å kombinere fordelene ved en PC med mobiliteten i en telefon. Nokia har nå lansert en ultraportabel bærbar PC med navnet Booklet 3G, og målet er å komme et steg nærmere dette ønsket.

Maskinen baserer seg på en Intel Atom-prosessor, og den leveres med en batterikapasitet på opptil 12 timer. Det hele er pakket inn i aluminium, og vekten er på så lite som 1,25 kilo. En 10 tommers HD-klar skjerm skal gi deg et godt bilde, for ekstern fremvisning er en HDMI-tilkobling på plass.

Mobilitet er et nøkkelord for denne maskinen. Maskinen kommer med 3G, HSPA, Wi-Fi, Bluetooth og GPS. Via Nokias egne Ovi-tjenester får man utvidet bruksområdet for disse tilkoblingene, slik som Ovi Maps.

Mer informasjon, slik som detaljerte spesifikasjoner, tilgjengelighet og pris vil bli offentliggjort under Nokia World 2. september.

Kilde: Pressemelding.

Les også
Ultratynn mini-PC fra LG
Les også
HP med gode løfter
Les også
Liten maskin for studiene
Les også
Asus W90vp
Les også
Lenovo Thinkpad T400s
Les også
Fujitsu Amilo Sa3650
Les også
Android på vanlig PC
Les også
HP USB Docking Station
annonse

Les også