På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Billig og bra Windows-mobil
Her får du like mye kraft som i toppmodellen Lumia 800 – men til en mye billigere penge.
Innhold
- Design, skjerm og menyer
- Utskiftbare deksler
- God skjerm
- Elegant brukergrensesnitt
- I esken
- Teknologi og funksjoner
- Kort sagt:
- Mye for pengene
- God jobbmobil
- Internet Explorer fungerer godt
- God navigasjonsapp
- Multimedia
- Kort sagt:
- Musikk
- Xbox Live
- Kamera
- Konklusjon
- God inngangsbillett til Windows Phone
- God skjerm, dårlig kamera
- God navigasjonsløsning
- Konklusjon og alternativer
Design, skjerm og menyer
Form: Berøringsskjerm
Størrelse: 11,9 x 62,4 x 1,25 cm
Vekt: 125,5 gram
Skjerm: TFT "ClearBlack" 3,7 tommer, 800 x 480 piksler, kapasitiv berøringsskjerm
Snarveistaster: Volum opp og ned, hjem, tilbake, søketast, kameratast
Inn-/utganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Minnekortplass: Nei
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Windows Phone 7.5 Mango
Pris: Rundt 2300 kroner
Kort sagt:
– Lyssterk og god skjerm
– Mye for pengene
– Brukervennlig og velfungerende operativsystem
– Noen vil synes skjermen er i minste laget
Til tross for at Nokia Lumia 710 er en like kraftig mobiltelefon som Nokias Windows Phone-toppmodell Lumia 800, koster den rundt 1300 kroner mindre. De to telefonene har den samme Qualcomm MSM8255-brikken med samme 1,4 GHz Scorpion-prosessor og samme Adreno 205-grafikkbrikke. Skjermen er også like stor. Så hvorfor er den så mye billigere?
Det er naturligvis en del forskjeller mellom 710- og 800-modellene, selv om du kan forvente omtrent samme ytelse. Det mest åpenbare er materialvalg og byggekvalitet. I tillegg har 710 en rimeligere skjermteknologi og et dårligere kamera med lavere oppløsning.
Utskiftbare deksler
Mens storebror Lumia 800 er laget i polykarbonat, har Nokia benyttet et mer tradisjonelt plastmateriale i 710-modellen. Lumia 710 virker likevel solid bygget – og selv om det er mye plastikk føles telefonen solid, og det er lite knirk. Men plastdekselet på baksiden fikk ganske lett små riper, selv etter bare noen dagers aktiv bruk. Dette er imidlertid verken bedre eller verre enn på andre mobiltelefoner med plastdeksel med glatt overflate.
Plastdekselet på baksiden kan for øvrig byttes ut med et deksel i en annen farge, hvis du skulle føle for det.
Telefonens avrundede former og hendige størrelse gjør at den ligger veldig godt i hånden. Foran på telefonen finner de tre vanlige Windows-knappene; en tilbakeknapp, en Hjem-knapp og en søkeknapp. I motsetning til på Lumia 800 er dette fysiske knapper – eller egentlig én fysisk knappelist som har ulike funksjoner avhengig av om du trykker på midten eller på høyre eller venstre side. Knappene lyser for øvrig opp når du trykker dem, forutsatt at det er mørkt i rommet (telefonen har en lyssensor ved siden av nærhetssensoren, sensoren som sørger for at skjermen skrus av når du holder telefonen inntil øret). Vi synes de fysiske knappene fungerer veldig godt.
I nederste høyre hjørne av telefonen er det mulighet for å feste en håndleddsnor, men dette fulgte ikke med vårt testeksemplar.
På høyre side av telefonen finner du volumknappene, samt en kameraknapp. Dedikert kameraknapp er et stort pluss, og på Windows Phone kan du aktivere kameraet ved å holde inne kameraknappen et par sekunder, uten å måtte låse opp telefonen først.
På toppen av telefonen finner du av/på-knappen, en 3,5 mm hodetelefoninngang, samt en micro-USB-kontakt for lading eller overføring av filer til en PC.
God skjerm
I likhet med Lumia 800, er også Lumia 710 utstyrt med en 3,7 tommer skjerm. Men mens 800 bruker en AMOLED-skjerm, kommer 710 med en rimeligere skjerm basert på mer tradisjonell TFT LCD-teknologi. Det betyr ikke at dette er noen dårlig skjerm. Vi sammenlignet telefonen side om side med Samsung Omnia W, som har en Super-AMOLED-skjerm, og ble veldig positivt overrasket over skjermen på Lumia 710.
Skjermen er like skarp som på Samsung Omnia W, og begge skjermene er lyssterke. Samsung-skjermen justerer imidlertid som standard automatisk ned lysstyrken når det er mye hvitt på skjermen – selv om strømsparing og automatisk lysstyrke er skrudd av. Dette er det mulig å skru av ved å gå inn på tilleggsinnstillinger i menyene. Nokia-skjermen virker minst like lyssterk som Samsung Omnia W-skjermen, men fargene er noe blassere. I praksis er ikke forskjellen mellom de to skjermene veldig stor, og skjermen på Lumia 710 fremstår som en god skjerm i forhold til andre skjermer på mobiler i denne prisklassen. Den kan imidlertid ikke sammenlignes med skjermen på Lumia 800, som har bedre fargegjengivelse og enda bedre "svartnivå".
Lumia 710-skjermen er av typen Corning Gorilla Glass, det vil si at den er svært motstandsdyktig mot riper. Også Omnia W benytter samme type glass. Nokia oppgir også at Lumia 710, i likhet med 800, benytter Nokias ClearBlack-teknologi. Denne teknologien reduserer reflekser fra skjermen ved hjelp av polariseringsfiltre, slik at skjermen skal fungere bedre utendørs uten at lysstyrken på skjermen trenger å skrus på maks. Det gir bedre batterilevetid. En innebygget lyssensor sørger også for å justere lysstyrken på skjermen, slik at den ikke bruker mer strøm enn nødvendig. Vi opplevde lysstyrken som veldig god – og skjermen fungerte ganske godt også ute i solen.
Elegant brukergrensesnitt
Windows Phone er Windows Phone, og brukergrensesnittet skiller seg dermed ikke fra andre Windows Phone-baserte mobiltelefoner. Brukergrensesnittet kalles Metro, og har en startskjerm bestående av en rekke såkalte fliser ("tiles"). Disse flisene kan oppdateres dynamisk med ulike former for innhold. Flisen for Personer – det vil si kontaktregisteret – blir for eksempel oppdatert med nye bilder fra personenes Facebook-kontoer, mens fliser for e-postkontoer oppdateres med informasjon om antall nye meldinger.
Flisene kan flyttes rundt på, og du kan endre farge på dem. Trekker du fingeren mot venstre over startskjermen, kommer du til applikasjonsmenyen. Her vises alle apper som er installert på telefonen, samt menyer for å gå til innstillinger, bilder, kameraapp, osv. Alle apper kan festes til startskjermen, som en flis. Dette gjøres ved å holde fingeren på den aktuelle appen et par sekunder, og så velge Fest til start.
Apper med Metro-grensesnitt lar deg vanligvis bla sidelengs i flere skjermbilder, og du kan hele tiden skimte i skjermkanten hva som befinner seg på neste skjermbilde.
Windows Phone knytter det meste opp mot kontaktpersoner, slik at du kan gå inn på en bestemt person og få både den vanlige kontaktinformasjonen med telefonnummere og e-post, og informasjon om for eksempel vedkommendes siste Facebook- og Twitter-oppdateringer. Du vil også finne en logg over samtaler og SMS-er du har sendt til kontaktpersonen. Leser du en e-post, kan du klikke på navnet til avsenderen for å gi direkte til kontaktkortet til denne personen. Derfra kan du bla deg sidelengs for å få en logg over alle e-poster, SMS-er og anrop til kontaktpersonen, se Facebook-oppdateringer, eller bla i vedkommendes bildealbum på Facebook.
Windows Phone 7.5 er etter vår mening et meget godt mobiloperativsystem som for mange nok vil være enklere å bruke enn Android, samtidig som det er fullt på høyde med iOS på brukervennlighet – og har enkelte innovative funksjoner som du ikke finner på noen av de andre plattformene.
I esken
Utstyret som følger med er ganske standard. Du får med et håndfrisett med ledning, lader og USB-kabel. Det er ikke minnekort, og heller ikke mulig å oppgradere med minnekort.
- Nokia Lumia 710
- Bakdeksel
- Batteri (1300 mAh)
- Håndfri/ørepropper
- Lader
- USB-kabel (Micro-USB)
Teknologi og funksjoner
Teknologi og funksjoner:
Mobilnett: GSM 900/1800/1900 MHz, HSPA 900, 1900, 2100 MHz
Internetthastighet: UMTS (3G), HSDPA 14,4 Mbit, HSUPA 5,76 Mbps, GPRS / EDGE
Trådløs overføring: Bluetooth 2.1 +EDR med A2DP
Henting av e-post: POP3, IMAP4, Exchange, Gmail
Oppgitt batteritid: 6 timer og 50 minutter taletid, 400 timer hviletid
Prosessor: 1,4 GHz Scorpion, Qualcomm Snapdragon MSM8255
Grafikkbrikke: Adreno 205
Lagringsplass: 8 GB
Minnekort: Nei
Arbeidsminne: 512 MB
Nettleser: Internet Explorer
E-postleser: HTML-støtte direkte, POP3, IMAP4, SMTP, Exchange
Nyttefunksjoner: Vekkerklokke, taleopptaker, full Office-pakke, notater (inkludert OneNote i Office-pakken), kalkulator, nettleser, Bing Maps, Nokia Kjør, Nokia Kart
Synkronisering: Exchange Activesync, Google, Facebook
Kort sagt:
– God og brukervennlig Office-pakke
– Helt topp e-postleser
– God ytelse
– God navigasjonsløsning
– Ikke plass for minnekort
Ettersom Microsoft har bestemte minimumskrav som alle Windows-telefoner må innfri, ligner de ulike telefonene som finnes på markedet ganske mye på hverandre. Alle Windows-mobiler har for eksempel de tre samme tastene nedenfor skjermen; tilbake, hjem og søk. De fleste Windows-mobiler har heller ikke mulighet for ekstra minnekort, og der hvor dette er mulig har du vært nødt til å låse minnekortet til mobiltelefonen og kryptere det, slik at du ikke kan hente ut data fra minnekortet hvis du flytter det over til en annen telefon, eller til en PC.
Mye for pengene
Til tross for at dette er en telefon som koster godt under to og et halvt tusen kroner, er den forholdsvis godt utstyrt. Det er riktignok ingen tokjerneprosessor, men det er det foreløpig heller ingen andre Windows Phone-mobiler som har. Windows Phone virker imidlertid såpass "lettdrevet", at ytelsen er svært god.
Lumia 710 har ikke støtte for ekstra minnekort, men kommer med 8 GB lagringsplass. Dette er bare halvparten av Nokia Lumia 800, men dobbelt så mye som ZTE Tania. Også Samsung Omnia W, som kanskje er den nærmeste konkurrenten, har 8 GB lagringsplass. Dette er ikke mye, men det holder i det minste til at du kan lagre et greit utvalg med apper, musikk, video og bilder på mobilen uten at du går tom for lagringsplass med en gang.
I tillegg til den interne lagringsplassen, kan du knytte mobilen opp mot en SkyDrive-konto med inntil 25 GB lagringsplass. Ved å gå inn på Innstillinger-menyen i bildegalleri-appen kan du velge å automatisk laste opp alle bilder du tar til SkyDrive. Dermed har du enkel tilgang til bildene også fra for eksempel en PC.
Samtalekvaliteten var god, og den innbygde høyttaleren på baksiden av telefonen har ganske god lydkvalitet i forhold til hva som er vanlig.
God jobbmobil
En god jobbmobil behøver ikke koste mye penger, det er Nokia Lumia 710 et bevis på. Som alle Windows Phone-mobiler kommer nemlig også denne med Microsofts Office-apper, slik at du kan vise, opprette og redigere dokumenter i Microsofts Office-formater. Du finner både Excel, Word og PowerPoint, i tillegg til den utmerkede notatblokk-appen OneNote. Med OneNote kan du ta tekstnotater, og du kan også spille inn lyd eller legge ved bilder til notatene dine.
Word-, Excel- og PowerPoint-appene lar deg redigere dokumenter du har laget i PC-versjonen av disse programmene, uten at du mister noe formatering. Du har riktignok ikke like mange avanserte funksjoner i mobilversjonen av disse programmene, men det at du kan veksle mellom å redigere det samme dokumentet på PC og mobil uten å risikere å ødelegge formateringen, er et stort pluss.
Office kan knyttes opp mot Microsofts Skydrive-tjeneste, slik at du kan lagre og få tilgang til dokumenter lagret i denne nettjenesten. Praktisk hvis du redigerer dokumenter på flere ulike enheter.
Det er ingen app for å lese PDF-dokumenter, men første gang du forsøker å åpne en PDF-fil som for eksempel kommer som e-postvedlegg, blir du tatt videre til app-butikken for å laste ned Adobes PDF-leser.
Windows Phone 7.5 er god på e-post, og støtter at du har mange e-postkontoer av ulike typer. Dette kan være både Exchange, IMAP, POP, Gmail eller Hotmail. Hver e-postkonto dukker i utgangspunktet opp som en egen "flis" på startskjermen, men i 7.5-versjonen av Windows Phone ("Mango") kan du nå koble sammen innbokser fra flere ulike kontoer. Du får da én samleinnboks, som du kan feste til startskjermen. Dette fungerer veldig godt, men vi kunne ønsket oss en eller annen form for fargekoding av e-posten, slik at du kan se hvilken e-post som er sendt til hvilken e-postkonto.
E-postleseren viser HTML-formatert e-post problemfritt, og alt i alt mener vi dette er blant de beste og mest brukervennlige e-postklientene på noen mobilplattform.
Skjermtastaturet er ganske bra, selv om tastene blir ganske små på en såpass liten skjerm. Heldigvis fungerer den innebygde ordlisten ganske godt.
Internet Explorer fungerer godt
Nettleseren er Internet Explorer 9 Mobile, som blant annet utmerker seg med god støtte for HTML5. Den benytter maskinvareaksellerasjon av grafikken, og det merkes godt. Rulling oppover og nedover på nettsider går raskt og jevnt, og zooming skjer uten forsinkelser av noe slag.
Det er ikke støtte for Flash i nettleseren, og heller ikke Microsofts eget Silverlight-format. Visning av innhold via eksterne "plugins" av denne typen er imidlertid mer og mer på vei ut til fordel for moderne teknologier som HTML5, og Flash har vist seg å gå ganske tregt på selv kraftige telefoner. Vi gir derfor ikke trekk for manglende Flash-støtte.
God navigasjonsapp
I tillegg til den vanlige Microsoft-kart-appen, følger også Nokias egne kart med. Disse er langt å foretrekke fremfor Microsoft-kartene, ettersom de blant annet ikke støtter søk i de norske kartene. Nokia-kartene kan også vise populære steder, for eksempel kjøpesentere, eller hvor nærmeste jernbanestasjon er. Kartene har både vanlig kartvisning og satellittfoto, i tillegg til en spesialvisning som viser offentlige transportmidler. Foreløpig ser det imidlertid ut til at det bare er Oslo som er oppdatert med informasjon om blant annet T-banenett og andre offentlige transportmidler.
Det følger også med en utmerket navigasjonsapp fra Nokia. Den mangler imidlertid fotgjengernavigasjon, slik du har i Symbian-versjonen. Men bortsett fra det, er dette en veldig god navigasjonsløsning som har alt du forventer. Du velger selv hvilke kart og stemmer du vil laste ned.
Multimedia
Multimedia:
Medieformater: Zune konverterer videoer til passende format
FM-Radio: Ja
Trådløs stereo (A2DP): Ja
Medieutganger: Micro-USB, 3,5 mm minijack
Javastøtte: Nei
Spill og underholdning: Ingen forhåndsinstallerte spill
Kameraoppløsning: 5 megapiksler
Autofokus: Ja
Zoom: Ja, digital
Blits eller fotolys: Enkel LED-fotolampe
Videopptak: 1280 x 720 piksler
Annet: Innstilling av hvitbalanse, effekter, metning, lysstyrke, kontrast, scenemodus
Kort sagt:
– God musikkspiller
– Ganske god videoformatstøtte
– Medfølgende øreplugger burde vært bedre
– Svakt kamera
I likhet med andre Windows Phone-mobiler, gjør Lumia 710 en god jobb også som underholdningsmobil.
Musikk
Telefonen har en god musikkspiller, som lar deg organisere musikken etter sang, artist eller album. Musikkspilleren lar deg også opprette spillelister. For å overføre musikk til og fra telefonen er du imidlertid nødt til å bruke Zune-programvaren for Windows, eller Windows Phone 7 Connector for Mac. Selv om programmet fungerer greit nok, og fungerer fint til organisering av musikk, video og bilder, så liker vi ikke å måtte bli påtvunget et program for medieavspilling. Vi skulle gjerne hatt en annen metode for å overføre mediefiler til telefonen på også, helst mulighet til å koble mobilen til PC-en, få den opp som en ekstern disk, og så kunne dra og slippe filer over.
Det følger med en app som kalles Radiomiks, som gir deg spillelister basert på hvilken musikk du liker. Du starter med å legge til artister du liker, så får du servert en spilleliste. Du kan ikke bestemme hvilke låter du vil høre på, men kan hoppe over inntil seks låter per time.
Øreproppene som følger med er av "in-ear"-typen. De er greie nok som håndfriløsning, men låter ikke spesielt bra hvis du har tenkt å bruke dem til musikk. Dette er forsåvidt et problem med de fleste standardørepropper som følger med mobiltelefoner fra de fleste produsenter. Investerer du noen hundrelapper i litt bedre ørepropper, vil du få en helt annen opplevelse.
Xbox Live
Noe av det som er virkelig unikt med Windows-mobiler, er at telefonene kommer med spilltjenesten Xbox Live. Har du en Xbox 360 hjemme, kan du logge deg på med samme brukernavn og passord og få opp din egen avatar på mobilskjermen. Der får du også full oversikt over dine egne prestasjoner, hvilke spill du har spilt, og spillinvitasjoner fra venner.
Xbox-appen har en egen app-butikk for spill, og du finner et veldig godt utvalg med gode kvalitetsspill. En av fordelene med Microsofts løsning fremfor appbutikkene på Android og iOS, er at spillene kan prøves ut gratis før du kjøper dem.
Kamera
Kameraet i denne telefonen var en skuffelse, selv om vi ikke forventet oss så veldig mye i en mobil til denne prisen.
Oppløsningen er på 5 megapiksler, som er samme oppløsning som Samsung Omnia W. Lumia 800 har et 8 megapiksel kamera.
Kameraet fungerte greit nok i godt lys utendørs, men så snart vi forsøkte oss på innendørsbilder kom kameraet til kort. Det var mye bildestøy, og bildene hadde en tendens til å bli uskarpe.
Vi hadde problemer med at selv utendørsbildene av og til ikke ble helt skarpe. Ofte måtte vi ta to bilder, hvor det første ble uskarpt mens det neste hadde akseptabel skarphet. Årsaken ligger nok i at du må trykke løst på knappen først til kameraet fokuserer, og så trykke helt ned for å ta bildet. Det kunne være litt vanskelig å få helt "følelsen" med denne knappen, og vanskelig å vite nøyaktig når bildet ville bli tatt. Et pluss er imidlertid at du kan trykke direkte på skjermen på det du vil fokusere på, og så tas det automatisk et bilde. Men det var ikke alltid dette ble skarpt, heller.
Kameraet støtter for øvrig automatisk geotagging av bilder, og bilder du tar kan enkelt deles med andre direkte fra kamera-appen.
Bilder du tar kan lastes opp automatisk til SkyDrive. Dette er en praktisk funksjon, som riktignok er litt godt skjult i menyene. Du har som nevnt tidligere 25 GB til rådighet.
Her er noen bilder vi har tatt med kameraet:
Konklusjon
Konklusjon
+ Rask mobil til en rimelig penge
+ Brukervennlige menyer
+ God Office-pakke og god e-postleser
+ Bra navigasjonsløsning fra Nokiabr/>
- Dårlig kamera
- Ikke mulig å utvide minne
- Tungvint filoverføring med Zune-programvare
Nokia Lumia 710 har omtrent samme innmat som den betydelig dyrere Lumia 800-modellen, og den har dermed like god ytelse. Men Nokia har valgt å benytte billigere byggematerialer for å få ned prisen, det vil si vanlig plast i stedet for den spesielle polykarbonat-plasten som benyttes i Lumia 800. I tillegg har telefonen en rimeligere skjermteknologi og et dårligere kamera.
God inngangsbillett til Windows Phone
Dette er en av de rimeligste Windows-telefonene på markedet, og vi snakker likevel om en velutstyrt mobiltelefon som har alt det de fleste forventer å finne i en smarttelefon.
Telefonen er lynrask i daglig bruk, og Metro-grensesnittet i Windows Phone er enkelt å bruke, samtidig som det har veldig mange nyttige funksjoner. Vi liker spesielt godt de dynamiske "flisene" i Windows Phone, hvor snarveiene til appene dine oppdateres dynamisk med informasjon fra appen – for eksempel informasjon om ny e-post, kalenderhendelser eller når det er ditt trekk i Wordfeud.
Nokia Lumia 710 fungerer veldig godt som jobbmobil, takket være Microsofts utmerkede Office-løsning, hvor du kan redigere dokumenter laget i PC-versjonen av Office, uten at du risikerer å ødelegge formateringen i dokumentene. E-postklienten og kalenderen er også veldig god.
Telefonen har 8 GB minne, som ikke er så verst for en telefon i denne prisklassen. Det kan likevel fort bli litt lite hvis du har mye bilder, musikk, videoer og apper liggende på telefonen. Derfor er det bra at du får 25 GB lagringsplass i skytjenesten Microsoft Skydrive, og at telefonen automatisk kan laste opp bildene dine dit.
God skjerm, dårlig kamera
Den 3,7 tommer store skjermen er av en enklere type enn skjermen i toppmodellen Lumia 800. Likevel snakker vi om en ganske god skjerm med såpass høy lysstyrke at den fungerer noenlunde bra utendørs. Skjermen benytter Nokias såkalte ClearBlack-teknologi, som gjør at det som skal være svart på skjermen blir virkelig svart. Ifølge Nokia skal ClearBlack-teknologien benytte polariseringsfiltre foran skjermen, og det skal også bidra til at skjermen fungerer bedre i sollys.
Kameraet i Lumia 710 er imidlertid ikke så veldig mye å skryte av. Det tar ok bilder utendørs, men sliter veldig så snart det er litt lite lys. Innendørsbildene preges av mye bildestøy. Lumia 710 har ikke dårligere kamera enn mange andre billigtelefoner, men er du på jakt etter en mobiltelefon som tar gode bilder bør du nok vurdere noe annet.
God navigasjonsløsning
Microsofts egne kart på Windows Phone er ikke spesielt bra, i hvert fall ikke for oss her i Norge, hvor det ikke er støtte for kartsøk. Lumia 710 leveres med Nokias egen kartløsning, i tillegg til den utmerkede navigasjonsappen Nokia Kjør. Den mangler riktignok fotgjengernavigasjonen du finner i Symbian-versjonen, men som en navigasjonsapp for deg som kjører bil, gjør den en veldig god jobb.
Konklusjon og alternativer
Nokia Lumia 710 er ett av de aller beste kjøpene akkurat nå hvis du er ute etter en god og rask Windows-mobil.
Den nærmeste konkurrenten er Samsung Omnia W, som har samme skjermstørrelse som Lumia 710. Omnia W er noe tynnere, og den har bakdeksel i børstet metall, og den har et kamera som er noe bedre. Telefonen koster imidlertid rundt 400 kroner mer enn Lumia 710, og ettersom de tekniske forskjellene er såpass små mener vi Lumia 710 er et enda bedre kjøp enn Omnia W.
Er du villig til å legge i litt mer penger, vil du garantert bli fornøyd med toppmodellen Nokia Lumia 800. Vil du ha en Windows-telefon med stor skjerm, bør du ta en kikk på HTC Titan. Dette er en svært god Windows-telefon, selv om skjermstørrelsen på hele 4,7 tommer gjør at den nok passer best for deg med ekstra store lommer.
Er det ikke noe krav at telefonen er en Windows-telefon, anbefaler vi Sony Ericsson Xperia Arc S. Den koster ikke stort mer enn Lumia 710, har en stor skjerm med veldig god bildekvalitet, og du kan utvide lagringsplassen ved å sette inn et minnekort – noe du ikke kan på noen av Windows-mobilene vi har testet.