Til hovedinnhold

Vi tester vorspill for Wii

Vi har tidligere testet vors-spill for konsollene Xbox 360 og Playstation 3. Denne gangen har turen kommet til spill for flere skapt for Wii. Har de noe å by på for festen? Vi har prøvd ut fem forskjellige muligheter og en ting er sikkert, her er det gode muligheter for å få en svett fest.
Alle bilder er illustrasjonsbilder tatt i ettertid da bildene fra selve testen ikke sømmer seg for trykk.

Les også:

Test av vorspill for PS3.
Test av vorspill for Xbox 360.

Gå rett til enkelttestene:

Mario Kart.
Bomberman.
Wii Fit.
Samba de Amigo.
Mario Strikers Charged Football.
Mario Kart
Genre: Bilspill.
Antall spillere: 1-4.
Festfaktor: 6.
Mario kart er et spill som har holdt stilen gjennom flere konsoller fra Nintendo, og en ting er sikkert; Det gjør helt klart nytten også på Wii, spesielt på fest. Bevegelsessensoren i wiimoten og humoren som spillet bygger på gjør seg rett og slett veldig bra på fest. Det fungerer helt klart best om du har ratt å sette wiimoten inn i, men responsen på styringen er suveren.


Spillet følger den klassiske stilen hvor du skal kjøre om kapp på diverse surrealistiske baner. Underveis kan du plukke opp diverse ting som gir deg ekstra fart eller lar deg ødelegge for dine motspillere. Det er få ting som er morsommere enn å slå ut en av dine medspillere rett før målstreken med et velrettet varmesøkende skilpaddeskall. Spillet gir mye latter og få tårer. Her kan fort den som ligger sist bli seierherre til slutt og underveis blir det mye roping og brøling. Kanskje ikke gøy for naboene, men for deg og vennene dine derimot byr det hele på mye moro. Dette spillet er ett som helt klart vil hentes frem igjen og igjen.
Les hele testen av Mario Kart her.
Bomberman Land
Genre: Brettspill.
Antall spillere: 1-4.
Festfaktor: 5.
Bomberman er et klassisk spill som har overlevd veldig lenge. Heldigvis har ikke spillet endret seg mye i flerspillermodus før det kom til Nintendo Wii. Dette medfører at det er fortsatt like morsomt som på 80-tallet.


I flerspillermodus i Bomberman Land utnyttes ingen av wiimotens bevegelsessensorer. Her styrer du med piltastene og slipper bomber med knappene. Underveis plukker du opp bonuser som gjør deg ekstra farlig for dine motspillere. Og det er nettopp det klassiske som gjør dette spillet genialt. Enspillermodusen av dette spillet er mindre å spare på, men sammen med venne dine på fest blir dette spillet svært så morsomt. Pass bare på at de som blir nødt til å se på også slipper til innimellom.
Les hele testen av Bomberman Land på vors her.

Wii Fit
Genre: Treningsspill.
Antall spillere: 1, (enkelte minispill for 2 spillere).
Festfaktor: 4.
Selv om Wii Fit egentlig er et treningsspill ment for en enkelt spiller så gjør det seg faktisk godt på fest. Det er faktisk morsomt å konkurrere i å balansere best mulig, hoppe lengst og løpe fortest. Yogaøvelsene i spillet bør du derimot kanskje holde deg unna.


Det er helt klart minispillene som skihopp, balansering på stram line, slalåm og kappløp som er de beste for festen. Selv om kun en deltar om gangen så er det god underholdning for andre festdeltakere og hver runde varer heldigvis ikke særlig lenge. Vær bare oppmerksom på at selve balansebrettet må kalibreres for hver spiller, start derfor hvert minispill på nytt før en ny deltaker trår på. Vær også oppmerksom på at dette er et spill som gjør deg svett, veldig svett. Å gå rett på byen etter et kappløp på Wii Fit anbefales ikke om du forventer å snakke med andre mennesker der ute. Pass derfor på å ha med et ekstra skift om du planlegger mye moro med dette på fest.
Les hele testen av Wii Fit for vors her.
Samba de Amigo
Genre: Dansespill.
Antall spillere: 2.
Festfaktor 3.
Samba de Amigo er et sært spill, men om du liker latinske rytmer og også har venner som gjør det så er det ikke helt på jordet å ta det frem på fest. Spillet går ut på at du skal holde wiimote og nunchuck som små maracaser. Du skal så riste på disse i takt med musikken i forskjellige retninger. Vinneren er den som er mest i takt med musikken.


Det har utvilsomt sin underholdningsverdi å se venner oppføre seg som idioter foran TV-skjermen og den latinske musikken spillet byr på gjør seg godt på fest. Men selve responsen mellom risting og spill er dessverre noe dårlig. Dette medfører en del frustrasjon når en perfekt takt blir dømt nord og ned. Muligens kan det også ha spilt inn under testen at vorset hadde vart en stund da vi kom til dette spillet, men vi er langt fra de eneste som har reagert på dette. Spillet er også fysisk slitsomt og deltakerne risikerer å svette noe. Det står ikke på coveret, men her anbefales de å ha en ekstra skjorte og litt deodorant tilgjengelig om dette spillet tas frem før byturen.
Les hele testen av Samba de Amigo her.
Mario Strikers Charged Football
Genre: Fotballspill.
Spillere: 1-4.
Festfaktor: 3.
Fotballspillet Mario Strikers Charged Football er ikke akkurat som andre fotballspill. Her er det nemlig ingen regler og god tilgang til både superspark og superkrefter som lar deg knuse motstanderen. På fest kan det også fort skje at det blir litt fysisk foran skjermen om motspilleren din ligger an til å score et ekstra godt mål.


Spillet er gøy, men brettene er litt for små og spillerne litt for mange til at det er mulig å få noen god kontroll. Her blir det mer grisetakling mellom deg og dine venner enne fine pasninger og skudd på mål. Spillet er heller ikke spesielt underholdende for de som eventuelt må se på, men om dere er fire gode venner som er glade i fotball og vold, så kan dette være en god liten underholdningsbit før byturen.
Les hele testen av Mario Strikers Charged Football her.

Mer om
annonse