Til hovedinnhold

De beste spillene akkurat nå

Det er ikke alltid like lett å finne frem til gode spill, derfor gjør vi jobben litt enklere for deg. Dette er de heteste spillene akkurat nå.

Alle anmeldelser er hentet fra vår samarbeidspartner Gamer.no.
Call of Juarez: Bound in blood
Genre: Skytespill, westernstyle.
Platform: Xbox 360 (testet), PS3 (testet), PC.
Karakter: 8/10.
Om du er glad i både skytespill og western så er dette helt klart spillet for deg. Her er det velfungerende action fra første stund og kruttrøyken henger tungt over skjermen. I spillet skal du som de to hardtslående brødrene Ray og Charles jakte på eldgammelt indianergull. På veien må du delta i den amerikanske borgerkrigen, slåss mot desperadoer og indianere og utmanøvrere en gammel sørstatsgeneral som nekter å innse at krigen er over.


Spillet er meget godt gjennomført og byr på store doser med action og moro. Spillet beviser at western-spill er noe det trengs mer av. Historien er god og utførelsen av spillet like god. Dette bør bli en stjerne i mange spillhyller.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no.
Tales of Vesperia
Genre: Eventyr.
Plattform Xbox 360.
Karakter: 9/10.
Hvis du har et sosialt liv så er det bare å legge det fra seg. Dette spillet fortjener nemlig din fulle oppmerksomhet. I tales of Vesperia spiller du den unge eks-soldaten Yuri Lowell og hans piperøykende hund. Sammen skal dere hjelpe folket å få sin del av godene fra styresmaktene.


Som Yuri Lowell utforsker du verden på egenhånd, men innimellom brygger det opp til kamp og du får da fort med deg et par kampklare venner. Spillet bygger etter hvert opp et persongalleri du rekker å bli godt kjent med. Her er det bare å bytte ut dine ekte venner først som sist. Spillet bruker en stund på å bygge seg opp men engasjerer fra første stund slik at du likevel henger med. Kampene blir stadig heftigere og ditt arsenal stadig større.
Dette er et spill du utvilsomt vil huske lenge. Både grafikk og historie sitter der den skal og kontrollsystemet blir du fort kjent med. Det er kanskje litt tregt i starten, men den som holder ut vil garantert få en god opplevelse med dette spillet.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no.
Prototype
Genre: Action.
Plattform: Xbox 360 (testet), PS3 og PC.
Karakter 9/10.
Til forskjell fra hva navnet tilsier er dette spillet svært gjennomarbeidet. I dette spillet spiller du i form av mutanten Alec Merce som er på jakt etter sannheten bak et virus spredd av det amerikanske militære. På veien må du spise andre mennesker, kaste deg ut fra helikoptre i høyder på 300 meter over bakken og spektakulært ta livet av både militære og andre mennesker.


Spillet er særs godt gjennomført og gir deg en følelse av å være mektig, veldig mektig. Dette spillet er rett og slett veldig gøy fra start til slutt. Du må holde deg i konstant bevegelse og både spill og historie er en storartet opplevelse. Spillet gir deg stor frihet så her kan du bruke mye tid på bare å leke deg. Spillets spinnville action gjør dette til en perle i spillsamlingen.
Les hele anmeldelsen av Prototype hos Gamer.no.
Sherlock Holmes versus Jack The Ripper
Genre: Eventyr.
Plattform: PC.
Karakter: 8/10.
I dette spillet skal du som Sherlock Holm løse mysteriet med Jack The Ripper. Settingen er god, gammel og britisk og spillet har nok av utfordringer du kan bryne deg på. Spillet bygger på fakta rundt de virkelige Jack The Ripper-mordene. Denne grundige jobben gir spilleren et svært realistisk eventyrspill, og en stor følelse av innlevelse i etterforskningen. Selve spillet går på å løse opp i mysteriet ved å nøste opp tråder og løse gåter. Vanskelighetsgraden på disse varierer stort.


Spillet er godt gjennomført og kan gi den som liker slike spill mange timer med underholdning. Spillet har til tider noe varierende kvalitet, men det forsvinner i helheten. Dette er rett og slett et av de beste eventyrspillene på markedet i dag.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no.
The Sims 3
Genre: Simulator.
Plattform: PC (testet), Mac.
Karakter: 8 /10.
Den tredje utgaven av The Sims skuffer ikke. Denne gangen skal du igjen bygge opp din egen lille verden og kontrollere livet og følelsene til ditt helt eget kjælemenneske. Denne gangen i litt andre miljøer enn tidligere men opplegget baserer seg mye på det samme som før. Spillet har denne gangen noe større muligheter for å plassere dekorasjoner og pyntegjenstander. Dessverre er mange av de gamle møblene forsvunnet, høyst sannsynlig fordi du nå kan kjøpe nye møbler via nett. Dette er synd da noe av gleden fra tidligere forsvinner. På den positive siden vil du oppleve at spillet mer enn noen gang handler om følelseslivet til dine simmer.


Spillet er vel gjennomført og sinnslivet til dine simmer er mer utviklet enn tidligere. I tillegg vil du nå oppleve at små og store hendelser i større grad påvirker livsløpet til dine simmer. En kald dusj medfører irritasjon, mens et godt måltid hjelper på humøret. Da spørs det også hva slags kjøleskap du lagrer matvarene i. Det er ingen tvil om at The Sims 3 vil bli godt mottatt hos seriens tilhengere, takket være mange flotte nyheter og mer realisme og autentisitet enn noensinne. Mens forgjengerne var virtuelle dukkehus, gir The Sims 3 en hel verden å leke med – og det er faktisk temmelig moro.
Les hele anmeldelsen av The Sims 3 hos Gamer.no.

Fight Night 4
Genre: Boksespill.
Plattform: PS3 (testet), Xbox 360 (testet).
Karakter: 8/10.
Boksing er kanskje ikke en spillsjanger som alle finner like underholdende. Men om du er en av dem, så er Fight Night 4 et godt alternativ. Her skal du bokse deg til topps og du kan velge om du vil skape din helt egen person eller om du vil spille som en av verdens kjente boksestjerner som Mike Tyson eller Muhammed Ali.


Spillet handler mye om timing. Her må du blokkere rett sted og slå til når du ser en åpning. Det er noe komplisert å beherske kontrollene i starten, men når dette først sitter inne blir det svært gøy å tre inn i boksingens verden. Spillet krever noe tålmodighet, men om du har det er dette en god måte å klatre opp og frem som boksestjerne.
Les hele anmeldelsen av Fight Night 4 hos Gamer.no.

Overlord II
Genre: Eventyr/action.
Plattform: Xbox 360 (testet), PS3 (testet), PC (testet).
Karakter: 8/10.
Overlord II er spillet hvor du får lov til å være ond. Selve spillet er svært godt gjennomført og byr på bunnsolid underholdning. Din oppgave er å lede noen gremlinsaktige smådjevler som skal hjelpe deg å ta over verden. Underveis skal du ta over mindre steder hvor smådjevlene hjelper deg å lage så mye kaos som overhode mulig.


Djevlene dine har forskjellige styrker og svakheter og underveis i spillet blir både du og de stadig bedre og sterkere. Djevlene kan enten brukes sammen eller hver for seg. Du kan også sloss selv men mye av spillet går ut på taktisk bruk av hjelperne dine. Spillet byr på mye humor og gir deg gode muligheter til å være ond både mot djevlene og sivile bønder. Her er det bare å ta frem dine slemmeste evner og spille løs.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no.

Guitar Hero: Metallica

Genre: Musikkspill.
Plattform: PS2, PS3, Wii, Xbox 360 (testet).
Karakter: 8/10.
Metallica hadde få problemer med å fylle Valle Hovin da de spilte i Oslo sist. Det rocker heller ikke så rent lite i denne utgaven av Guitar Hero hvor du selv får muligheten til å spille både nye og gamle slagere. Dette er rett og slett bunnsolid underholdning fra start til slutt. Innpakningen er, som seg hør og bør, noe røffere i kantene enn tidligere utgaver av Guitar Hero, men menysystemet er heldigvis fortsatt like intuitivt. Etter hvert som du spiller sanger låses det opp nye mesterverk og du får også noen bonuser i forma av fakta om Metallica og musikkvideoer på veien. Historien i spillet hvor du som artist starter i garasjen og kan ende opp på scenen med Metallica selv er lite interessant, men heldigvis går den heller ikke ut over moroa.


Spillet kan spilles både alene og sammen med andre og låtutvalget står sterkt. Det er ikke lett å velge mellom Metallicas mange hits, men her er det variasjon nok som burde behage enhver. Selv om Guitar Hero-serien ikke lenger er akkurat ny byr spillet på mye moro. For Metallica-fans er dette sannsynligvis årets mest selvskrevne spillkjøp – for alle andre burde det også trone høyt på ønskelisten.
Les hele anmeldelsen av spillet hos Gamer.no.
Red Faction: Guerilla
Genre: Skytespill.
Plattform: Xbox 360 (testet), PS3.
Karakter: 8/10.
I Red Faction: Guerilla er du kongen av drap og ødeleggelse. Som støttespiller for motstandsbevegelsen Red Faction på planeten Mars skal du hjelpe til å få kontroll over planeten. På veien må du skyte, ødelegge og overbevise sivile til å kjempe mot deg.


Spillet er vel gjennomført og det er sjeldent sabotasje er så morsomt som her. Grafikk, kontroll og historie sitter godt. Spillet byr ikke på den helt store variasjonen. Men her er det uansett moro nok for flere timer både i enspiller og flerspillermodus.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no her.

inFamous

Genre: Action.
Plattform: PS3.
Karakter: 8/10.
inFamous er satt i en verden rammet av en gedigen katastrofe etter at en mystisk kule valgte å eksplodere. Eksplosjonen raserte bygninger og fikk folk til å gå av skaftet. Selv spiller du karakteren Cole som, ettersom han holdt i kula da det smalt, kan skyte lyn fra fingertuppene. Hva mer han kan er helt opp til deg. Spillet utvikler seg nemlig i takt med hva slags rolle du inntar. Du har full mulighet til å massakrere sivile og får nye egenskaper deretter. Om du velger å heller være snill får du helt andre egenskaper. Her ligger det altså an til mye moro og overraskelser på vegen.


Som Cole kan du utføre de mest fantastiske akrobatiske øvelser, slev om han av og til velger veier du slett ikke ønsker å gå. Styringen er ikke alltid like presis. Dette irriterer stort likevel er spillet vanskelig å legge fra seg. Her er det såpass mange valg som må tas, samtidig som du har full frihet slik at intensiteten holder seg konstant. Om kontrollsystemet hadde vært bedre hadde spillet kommet enda høyere opp på skalaen, men det er uansett ingen tvil om at inFamous er et fett spill og at du bør prøve det.
Les hele anmeldelsen av inFamous hos Gamer.no.

Mer om
annonse