Tek.no

Test

AMD Radeon HD 6850

23 Nov 2010 15:50

Introduksjon

AMD har gjort det godt den siste tiden. De tok en fin bit av kaka ved lanseringen av 5000-serien, før Nvidia kom med i kampen et halvt år senere. Med 6000-serien hadde AMD store planer om å spisse kampen ytterligere. Dette er nemlig en rekke skjermkort som i bunn og grunn er en effektivisering av den forrige serien. Nvidia hadde derimot et ess i ermet, og få dager etter AMDs store lansering, kastet de seg med god suksess inn i kampen med GTX 580.

Måten AMD når har navngitt de nye kortene sine har vært til forvirring for mange. Vi skrev en egen guide som tar for seg akkurat dette og mange andre temaer rundt de nye skjermkortene. Radeon HD 6850 er faktisk ment å yte dårligere enn Radeon HD 5850, altså det motsatte av hva som er normalt.

I dag er det akkurat Radeon HD 6850 vi skal ta en nærmere kikk på. Vi har fått inn et referansekort direkte fra AMD, og kortet står nå klar for en skikkelig runde med ytelsestester.

Skjermkortet har et temmelig lavt effektforbruk, det skal aldri kunne trekke mer enn 127 W. Samtidig merker vi oss at frekvensene fortsatt er høye, og streamprosessorene mange. Dette er et effektivisert kort, det skal gjøre mye uten å trekke massive mengder strøm.

Kortet er priset til rundt 1400 kroner, noe som ganske enkelt gjør at Geforce GTX 460 1 GB vil bli en direkte konkurrent. Prisen på de to kortene er mer eller mindre den samme, og AMD selv sier at ytelsen skal være hakket bedre. Videre tror vi at Geforce GTX 470 også vil få en liten kamp akkurat i dag, men vi forventer ikke at vi skal komme over ytelsen Radeon HD 5850 kan skilte med.

Nok av hva vi tror og ikke tror, bla om til neste side, så skal du få møte Radeon HD 6850!

Takk til AMD som sendte kortet til test.