TestPanasonic Viera TX-P50ST50Y

Filmentusiaster bør sikle på denne TV-en

Men Panasonics plasma bommer på flere punkter.

Design

Panasonic har i de senere årene blitt sett på som plasma-kongen blant produsentene. Selv om de har satset mer på LED-teknologien i år, har de ikke vært på latsiden når det gjelder plasma-TV-er. Du finner nemlig også et rikt utvalg av modeller i år.

Modellen vi har inne til test nå, heter TX-P50ST50Y, og ligger i mellomsjiktet i utvalget til Panasonic. Denne modellserien finnes i størrelsene 42, 50, 55 og 65 tommer, du har dermed et stort utvalg av størrelser å velge mellom.

Veldig lik Samsung

Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Designen har likhetstrekk med LED-TV-en, TX-L42ET5Y, som vi tidligere har testet. Rammen rundt TV-en har en mørk grå farge, og helt ytterst på denne sitter en gjennomsiktig list i plast.

Navnet på rammedesignen heter «Crystal Frame», og har påfallende mange likhetstrekk med Samsungs «Crystal design» som du fant på for eksempel Samsung UE46D6505 i fjor.

Blanke overflater

Både overflaten til rammen og skjermen reflekterer en del lys. Denne TV-en tar seg uten tvil best ut i et rom som er skjermet for mye sterk belysning.

Selv om det er en del blanke overflater, er TV-en motstandsdyktig mot fingermerker. Noe som kan være et positivt for de som har venner eller barn som ikke klarer å holde fingrene unna.

TV-en har en heldekkende stålplate på baksiden, og veier en del mer enn sine LED-brødre. Kvalitetsinntrykket av TV-en er derfor veldig godt. Du har ikke følelsen av at dette er en plast-TV som en toåring kan løfte opp og løpe rundt med i stuen.

Foten til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Enkel design på foten

Foten som TV-en står på har ikke fått noen store forandringer, og er ganske lik den de fleste modeller fra Panasonic leveres med. Foten er en rektangulær plate i samme finish som rammen rundt TV-en.

Siden foten står montert i et punkt i midten, kan TV-en dreies i begge retninger. Dette gjør TV-en mer fleksibel for de som ikke skal ha den opp på veggen.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på brukervennlighet og tilkoblinger »