Nyhet

Dette er alle TV-ene Panasonic slipper i år

Her får du full oversikt over godbitene.

De nye funksjonene

På mandag presenterte Panasonic årets TV-modeller under en pressekonferanse i byen Nice på den franske rivieraen. De fleste detaljene om selskapets europeiske TV-er av typen plasma og LED-LCD ble avslørt, pluss informasjon om hva vi kan vente oss av funksjonalitet.

I 2013 fokuserer Panasonic spesielt på nøkkelområdene bildekvalitet, smart-TV og design. De nye modellene begynner å dukke opp på markedet fra og med denne måneden, men noen priser er foreløpig ikke kjent.

Slank design

Et kamera titter fram i toppen på enkelte av modellene.Foto: Panasonic

Mange av de nye TV-modellene kommer i en minimalistisk design, og er innpakket i en tynn ramme. Sølvfarge ser ut til å være et gjennomgående trekk på de fleste modellene.

Enkelte modeller har også et kamera innebygd i toppen. Dette dukker opp når du for eksempel skal foreta en videosamtale over Skype.

Videre skal bildekvaliteten være i høysetet for Panasonic. Den plasmabaserte flaggskipmodellen ZT60 har for eksempel et forhåndskalibrert «Studio Master»-panel.

Smarte funksjoner

Satsingen på smart-TV fortsetter i 2013, selv om stereoskopisk 3D også sniker seg med. Smart-TV er TV-produsentenes navn på innebygde plattformer i fjernsynet som forsøker å gjøre TV-en til et mer eller mindre selvstendig mediesenter. Her er det ofte fokus på Internett, som med TV-apper og strømming, samt smarte styremetoder som stemmekontroll og Kinect-aktig veiving med hendene.

Den nye startskjermen i Smart Viera.Foto: Panasonic

Smart-TV-plattformen til Panasonic heter Smart Viera, og tilbyr et nytt brukergrensesnitt på årets modeller. En ny startskjerm ved navn «my Home Screen» er blant annet på plass, slik at du får ett enkelt område å starte alle applikasjoner fra.

Denne startskjermen kan skreddersys, og ulike medlemmer av husholdningen har tilgang til egne profiler – med sitt spesifikke utvalg av apper og så videre.

Andre smarte funksjoner inkluderer Swipe & Share 2.0, som gjør at du kan dele bilder, musikk og video med TV-en skjermen fra og til smarttelefonen eller nettbrettet.

Panasonics stemmestyring gjør at du kan kontrollere visse funksjoner i TV-en med stemmen, og for eksempel få opplest tekst fra nettsider. Systemet støtter opptil 18 europeiske språk.

Noen av plasma-TV-ene har med en såkalt «touch pen». Denne spesiallagde pennen lar deg tegne og skrive på TV-skjermen, som på fotografier, interaktive spill, presentasjoner og lignende.

Smart Viera støtter videre HTML5. Dette åpner for nettapper som skal kunne brukes på tvers av de ulike smart-TV-produsentene. Alle modellene har innebygd trådløst nettverk.

Dobbel HD-tuner

En annen interessant nyhet er at utvalgte Panasonic-TV-er får med en dobbel HD-tuner («Twin HD tuner»). Denne teknologien gir deg muligheten til å gjøre flere oppgaver samtidig på TV-en.

Det mest åpenbare er å se på én kanal mens du tar opp et program på en annen, men det går også an å overføre TV-kanaler til nettbrettet eller smarttelefonen.

Hvis du orker, kan du også se på to TV-programmer samtidig på samme skjerm. Det er i tillegg mulig å ta opp to TV-kanaler på én og samme tid, og en annen funksjon lar deg bla gjennom TV-guiden mens du fremdeles ser på TV på et mindre bilde.

Den doble HD-tuneren finnes i plasmamodellene ZT60 og VT60, samt LED-LCD-modellene WT60 og DT60.

På neste side går vi gjennom TV-ene. Bli med videre »

På side 3 går vi gjennom plasma-TV-ene. Gå direkte til siste side »