Til hovedinnhold

Test: Stilig touchmobil i mellomklassen

Test: Stilig touchmobil i mellomklassen

Testresultater

Bra touchfunksjonalitet, mange funksjoner, brukbart kamera, Widgets, relativt billig.
Menygrafikken virker litt grumsete,ikke WLAN, ikke 3,5 mm. hodetelefoninngang, dårlig samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Andreinntrykket var bedre enn førsteinntrykket. Da vi fikk den nye Samsung S5600 Touch in Style i hende, var vi ikke overveldende begeistret; Det virket som en helt grei mobil i mellomklassen etter et par tastetrykk, og hadde heller ingen vesentlige mangler. Helt grei, altså. Men etter noen dager med Samsungs nye designmobil i lomma, kan vi nikke bekreftende til at Samsung igjen har produsert en meget god touchmobil – faktisk et brukbart alternativ for dem som ikke vil punge ut 6 000 kroner for ”storebror” I8910 Omnia Hd.

Samsung S5600 Touch in Style kan plasseres i kategorien designmobil – i ”mellomste” prisklasse.

Touch in Style
Som tilnavnet antyder, er dette en touchmobil med fokus på design. Samsung S5600 er rund og fin i kantene, og virker slankere enn den egentlig er. En dybde på 12,9 millimeter er jo nokså lubbent hvis vi tenker over det, men det føles altså som en slank mobil når man holder den i hånden. Kanskje har det noe med at vekten er på under 100 gram, mer nøyaktig 96 gram.

Mobilen har ikke mange tastene, men touchskjermen fungerer utmerket som tastatur. Du har riktig nok en svar-knapp, og en legg på-knapp/av og på-knapp, samt en firkantet tilbaketast/menytast, en kameratast, en låsetast, samt volumknapper. Ladepluggen sitter på toppen av telefonen. Minnekort (microSD) settes inn ved å åpne bakdekselet – på samme måte som du setter inn SIM-kortet. Litt uvant at firkanttasten først og fremst utfører handlingen ”tilbake” (”meny” hvis du holder den inne), men når du venner deg til navigeringen, fungerer tastene meget bra. Høyttaleren sitter på bakdekselet.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Bra med funksjoner
Som en mobil i mellomklassen har Samsung S5600 Touch in Style mye å by på. Touchskjermen er på størrelse med et VISA-kort, så for å beregne størrelsen kan du legge til ”leppa” nederst på mobilen (med firkanttasten) til et kredittkort. Vi er imidlertid litt skuffet over den 2,8-tommer store TFT-skjermen, som har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Bakgrunnsbildene ser bra ut, men vi synes menyen kan virke ørlite grumsete. Inntrykket blir bedre etter et par dagers bruk. Minner vi oss selv på at denne mobilen koster rundt 2 500 kroner uten abonnement, må vi innrømme at det ser slett ikke verst ut, sammenlignet med andre mobiler i samme prisklasse. Du har også Google Maps som Widget som kan brukes til navigering, men telefonen har ikke GPS-støtte i tradisjonell forstand.

Mobilen har støtte for både 3G og HSPDA, musikkspiller, FM-radio, diktafon, Bluetooth v.2.1, nettleser, kalender, alarm, samt Widgets (applikasjoner). 3,2-megapikselkameraet har både autofokus, LED-lys, ansiktsgjenkjenning, røde øye-redusering og 4x digital zoom. Videoopptakene blir i ok kvalitet, i alle fall i dagslys. Mobilen har bred støtte for e-post. Du får imidlertid ikke koblet deg på internett via WLAN, ettersom S5600 ikke har slik støtte. Vi savner dessuten 3,5 mm. jackplugg til høretelefoner på selve enheten (kun ledning), selv om dette ikke er noen utpreget musikkmobil.

Du kan selv modifisere de tre ”bakgrunnsbildemenyene” dine med valgfrie Widgets. Eksempelvis kan du ha kalender og alarm på én side, Facebook og You Tube på den andre, og spill og musikkspiller på den tredje. Med litt tilvennig fungerer menyen og Widgetsene bra. Rettet: Operativsystemet er Samsungs eget, det samme som på TouchWiz og Jet, blant annet med Widget-funksjonalitet og ”bakgrunnsbildemenyer”. Mobilen har 80 MB internminne, og støtte for microSD-kort opptil 8 GB (medfølger ikke).

(Artikkelen fortsettes.)
 

Touch som funker
Er du skeptisk til å bytte ut din mobil med knappetastatur med en touchmobil, kan vi forsikre om at du neppe blir skuffet over touchskjermen på Samsung S5600. Et hvert touchtastetrykk blir etterfulgt av en myk ”bzz”-vibrasjon, men synes du dette blir plagsomt, kan du skru det av. Det fungerer veldig bra å navigere seg gjennom meny og skrive meldinger med touchtastaturet – selv for halvfete pølsefingre.

I kombinasjon med de fem tastene (eksklusive volumknapper), er det en enkel sak å bruke touchtelefonen.

Telefonen
Det som trekker karakteren ned på denne mobilen i mellomklassen, er imidlertid den grumsete samtalekvaliteten. Dette var en stor skuffelse, ettersom mobilen ellers hadde klart å overbevise oss. Samtalekvalitet er selvsagt viktig, og lyden – i begge ender – var ikke tilfredsstillende på vårt testeksemplar av Samsung S5600. Du får imidlertid med deg hva som sies i andre enden, men lyden er likevel ikke ”klar”, for å si det sånn. Bruker du vanligvis Bluetooth-headsett, spiller det jo ingen rolle, riktignok.

Batteritid oppgis for samtaler å være seks timer med GSM, eller 3,5 timer med 3G. Dette er ikke all verdens. Standbytiden på 350 timer er hakket bedre. Mobilen passer veldig godt i lommen, og er som nevnt litt større enn et VISA-kort.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Konklusjon
Vi gikk fra å være noe skuffet over denne telefonen – ved første øyekast – til å bli mer og mer imponert. Du finner svært få mobiler i samme prisklasse som kan matche Samsung S5600 Touch in Style på funksjonalitet og brukervennlighet. Særlig blant touchmobilene. Som en ”rimelig” touchmobil får denne mobilen vår anbefaling.

Skuffende samtalekvalitet er egentlig det eneste vi har å utsette på mobilen, men ettersom dette er såpass viktig, oppnår den ikke høyeste karakter i sin klasse.

SAR-verdi: 0,758 W/kg. (Lovlig grense 2 W/kg., under 0,8 W/kg anses å være lavt.)

 

Bildeeksempler

Testresultater

Bra touchfunksjonalitet, mange funksjoner, brukbart kamera, Widgets, relativt billig.
Menygrafikken virker litt grumsete,ikke WLAN, ikke 3,5 mm. hodetelefoninngang, dårlig samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Bra touchfunksjonalitet, mange funksjoner, brukbart kamera, Widgets, relativt billig.
Menygrafikken virker litt grumsete,ikke WLAN, ikke 3,5 mm. hodetelefoninngang, dårlig samtalekvalitet.

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Testresultater
Størrelse/Batteri-
Størrelse102,8 x 54,8 x 12,9 mm
Vekt96 gram
Standby-tid350 timer
Taletid3,5 timer (3G)
Tilkobling-
BluetoothJa Ja, v2.1 med A2DP
USB-portKrysse av
Meldingsfunksjon-
TasteutformingMeget bra touch
MMSkomprimerer til under 300 Kb
EpostPOP3 / SMTP / IMAP4 / SSL / TLS
Sosiale tjenesterKrysse av
OrdbokT9
Kamera/Display-
Brukervennlighet, kameraenkelt og funksjonelt
Bildegjengivelse innebra
Bildegjengivelse dagslysveldig bra
Bildeoppløsning3,2 megapiksler
Videoopptak15 fps. MMS-kvalitet, men bra resultat
Skjermstørrelse240 x 320 (2,8 tommer)
Fargedybde16 millioner
Minne-
Minnekapasitet80 MB
Støtte for minnekortmicroSD inntil 8 GB
Nettverk-
UMTSHSDPA, 7.2 Mbps
EDGEKrysse av
1900-bånd (trippelbånd)Krysse av
WLANBytt
GPSGoogle Maps
Tilbehør/Media-
FM-radioJa Ja, med RDS
MediaspillerJa Ja, helt grei lydkvalitet
JavaJa Ja, MIDP 2.1
Stereo handsfreeJa Ja, A2DP
Generelt-
TotalinntrykkEnkel, brukervennlig, mange funksjoner
Prisklasse2500 kroner, billig touchmobil
MenynavigeringVeldig lett
BrukervennlighetBra
DesignStilig, men ikke jålete
Støttede applikasjoner-
Spill på mobilKrysse av
Utgåtte egenskaper-
GPRSClass 12
IRBytt
Push and talkKrysse av
Nye egenskaper-
LTEKrysse av
NFCKrysse av
SAR-verdiKrysse av
WIMAXKrysse av
DMBKrysse av
TouchJa0
Mer om
annonse