Til hovedinnhold

Samsung med egen appstore

Selskapets smarttelefoner hamler glatt opp med iPhone på spesifikasjonene, men har manglet sistnevntes mulighet til å laste ned program og applikasjoner. Det vil sør-koreanerne nå bøte på, og åpner sin egen europeiske nettbutikk for mobilapplikasjoner, både for jobb og underholdning.

Ikke i Norge

Fra og med 14. september kan du kjøpe og laste ned applikasjoner til Samsung-mobilene Omnia og Omnia HD. Disse applikasjonene kan også lastes ned på de kommende mobilene Omnia II, Omnia Pro og Omnia Lite, i tillegg til noen fremtidige modeller.

Nettbutikken åpner først i Storbritannia, Frankrike og Italia, og skal deretter rulles ut i et trettitalls andre europeiske land.

- For øyeblikket har jeg ennå ikke fått informasjon om nordmenn vil kunne kjøpe applikasjoner fra de internasjonale butikkene, så det kan jeg ikke svare på akkurat nå, sier Erik Johannesson, nordisk PR-sjef i Samsung, til Mobilen.no.

For det nordiske markedet undersøker Samsung nå mulighetene for en nordisk tilpasset nettbutikk.

- Akkurat nå holder vi på med en forstudie her i Norden, for å måle interessen og finne ut hvordan en slik butikk kan se ut, sier Johannesson. Noe tidspunkt for en åpning av en norsk butikk kan han ikke gi.

Uklart hvordan det fungerer

Når butikken åpner 14. september vil den i første omgang inneholde over 300 ulike applikasjoner som spill og e-bøker, i tillegg til applikasjoner som forenkler hverdagen og arbeidslivet. I slutten av 2009 skal butikken ha over 2 000 applikasjoner å velge mellom.
Men stort mer enn det som står i pressemeldingen Samsung har sendt ut vet ikke Johannesson. Det er ennå ikke klart om alle kan utvikle applikasjoner på Samsungs plattform, og hvordan en eventuell godkjenningsprosess – noe Apple har fått mye kritikk for sin håndtering av – skal gjennomføres.
Samsung har samarbeidet med en rekke underleverandører, som vil lansere applikasjoner løpende, blant annet Gameloft, Electronic Arts, Handmark, TAITO, Paragon SW, Capcom, Com2us, Prompt, Pearson Longman, Bokan Tech og Diotek. Du kan betale for de nedlastede applikasjonene via kontokort eller telefonregningen.

Microsoft, Symbian og Samsung
Microsoft lanserer sin applikasjonsbutikk Markedplace rundt samme tid som de ruller ut Windows Mobile 6.5 – i midten av oktober. Flere av Samsung-mobilene kjører på en Windows-plattform, men om applikasjonene kommer i salg også på Markedplace er ikke kjent.
- Vi har ingen informasjon om eventuell speiling av innhold, sier Johannessen.
For å laste ned applikasjonene må du oppgradere din Omnia eller Omnia HD med et nedlastningsikon, som lastes ned gratis på butikkens hjemmesider.
Samsung Application Stores hjemmeside er: www.samsungapps.com

Hvilke applikasjoner vil du se på Samsungs Omnia-modeller?

Mer om
annonse