Til hovedinnhold

Sony Ericsson Xperia Neo

Sony Ericsson Xperia Neo er en svært god mobiltelefon som gir deg mye for pengene. Den runde formen har designelementer vi kjenner fra tidligere Sony Ericsson-modeller. Skjermen er passe stor (3,7 tommer) og det nye grensesnittet gjør brukeropplevelsen meget god. Telefonen er ikke like tynn og lett som enkelte av konkurrentene.

Skjerm

Skjermen er dekket med et ripesikkert glass, som dekker mye fronten. Denne gangen har Sony Ericsson også lagt inn støtte for flerfingerberøring, og den kapasitive skjermen er presis og god.

Det er ikke AMOLED-skjerm på Sony Ericsson Xperia Neo, men en Bravia Engine-teknologi som er hentet fra Sonys TV-divisjon sørger for at skjermen gir skarpe og klare bilder med rene farger og gode kontraster. I direkte sollys kunne vi ønsket oss litt mer lysstyrke i skjermen.

Samtale

Lydgjengivelsen ved samtaler er meget god, og du kan bruke Sony Ericsson Xperia Neo i ganske støyende omgivelser uten at samtalepartneren din hører særlig mye til støyen.

Årsaken er at Neo har den samme aktive støyreduksjonen som du finner i toppmodellen Arc. En mikrofon på baksiden hjelper telefonen å tolke hva som er omgivelseslyd som skal skilles bort fra samtalen.

Telefonen har også en SMS og MMS-leser som gjør det enkelt å sende meldinger.

Nyttefunksjoner

Denne mobiltelefonen har alle de nyttefunksjonene du finner på den dyrere toppmodellen Arc. I tillegg har den et frontkamera, som faktisk mangler på toppmodellen. Ellers finner du kontorprogrammer, nettleser, Wi-Fi, GPS, kamera, video-kamera og musikkspiller. Sony Ericsson Xperia Neo er rask, og har en skjerm som gjør den ypperlig for sosiale nettverk. Facebook-klient finnes på telefonen, men foretrekker du andre tjenester så last i vei – det meste kan hentes i Android Market. I tillegg støtter telefonen trådløs medieoverføring (DLNA) . Den kan brukes som Wi-Fi hotspot så du kan surfe trådløst med en PC eller et nettbrett via telefonens 3G-forbindelse.

Neo leveres også med HDMI-kabel, og kan kobles direkte til en TV eller projektor med HDMI-inngang.

Kamera

Kameraet er også det samme som sitter i toppmodellen Arc, med god lysfølsomhet som gir mindre kornete bilder. Noe nattkamera er det ikke snakk om, men ved dunkel belysning kommer den ekstra lysfølsomheten til sin rett. Og som på Arc, så mangler også Neo en skikkelig blits. I stedet har den en LED-lampe med begrenset nytteverdi.

Du kan filme i HD-oppløsning med Xperia Neo, men for planlagte opptak er det fremdeles enormt mye bedre å filme med et dedikert videokamera.

Musikk

Musikkspilleren i telefonen er det ingen ting å utsette på. Du kan spille musikk i de fleste format, og gjengivelsen er bra. Telefonen har ikke noe stort internt minne, men kommer med et minnekort på 8 GB. Den støtter kort opp til 32 GB.

Utgangen for hodetelefoner sitter på toppen, en løsning vi er godt fornøyd med. Men det medfølgende hodesettet kan med fordel erstattes av et bedre hodesett.

Målgruppe og alternativer

Målgruppen for slike mobiltelefoner er gjerne unge og aktive mennesker som ønsker en rimelig Android-mobil uten å gå glipp av det siste av teknologi. Vi tror denne vi appellere ekstra til de som er opptatt av å knipse og dele bilder, og til brukere som laster ned film for å se det på reiser eller på en hotell-TV.

Den tøffeste konkurrentene til Sony Ericsson Xperia Neo er antakelig den noe rimeligere Huawei U8800. Denne modellen er på flere områder omtrent identisk med Neo, men den er ikke like rask, og den har ikke på langt nær like godt kamera.

Et annet alternativ er Samsungs Nexus S. Dette er en ren Android-mobil med raskt brukergrensesnitt og mer minne enn Xperia Neo. Nexus S har samme versjon av Android som Neo, men vi liker skjermen bedre. Til gjengjeld er Nexus S en del dyrere enn Neo.

Les hele testen på Amobil.no

annonse