Til hovedinnhold

LG Optimus Black

LG Optimus Black er en av de mer spennende telefonene på markedet om dagen. Den har en stor skjerm med en ny teknologi som gjør at du ser skjermen godt selv i sterkt sollys.

Mye skjerm for pengene

Den stiller med det man kan forvente av teknologi for en telefon i denne prisklassen, men utenom skjermen er det ikke de helt store overraskelsene vi får her. Til gjengjeld er denne nye skjermtypen et kjærkomment tilskudd til mobilverdenen, og det er faktisk på tide at vi kan begynne å bruke mobilene våre i sommersola uten å måtte finne skyggen.

Skjermen har ikke like gode farger eller kontraster som det vi for eksempel finner i Super-AMOLED Plus-skjermene, men når det kommer til lysstyrke er den suveren. Sett i forhold til pris og størrelse får du her mye skjerm for pengene.

God på multimedia

Optimus Black kommer også med både Wi-Fi og GPS, samt mulighet for å spille av og ta opp film i HD-kvalitet(720p). Den har en rask prosessor og kan drive det som fins av spill til mobiltelefoner om dagen. Vi må nevne at den kraftige lysstyrken gjør at sortnivået kan bli noe gråaktig under filmavspilling, men alt i alt fungerer telefonen godt som filmtelefon også.

Når det kommer til selve kameraet er det kun på 5 megapiksler, og tar helt greie bilder. Telefonen er ikke lansert som noen kameratelefon, men til en pris på over 3000-kroner skulle vi ønske kameraet var litt bedre og da særlig på detaljgjengivelse.

Selve filmkameraet gir grei kvalitet på opptakene, men det er som alltid en utfordring å holde telefonen stille under filming.

Enkel i bruk

Som en ren telefon er Optimus Black enkel å ha med å gjøre. Telefonen har Smart Dialing slik at du enkelt kan slå opp kontakter ved å begynne å skrive et navn på ringetastaturet. I tillegg er lyden under samtale høy og god. Telefonen har heller ingen antydninger til dekningsproblemer som likner på de Apples iPhone 4 har fått litt pepper for.

Videre har telefonen en nærhetssensor som slår av skjermen når du tar telefonen opp til øret slik at du ikke skal komme borti noen taster.

Når det kommer til tekstmeldinger går det også unna her, så fort du har lastet ned et nytt tastatur. Det vil si at telefonen ikke kommer med dedikerte taster for norsk tastatur, men slike tastaturer kan enkelt hentes ned via Android Market.

Reser på nett

Optimus Black er svært rask i responsen og sammen med mulighet for den raskeste 3G-teknologien går det unna når du skal surfe på nettet. Flerfinger-zoom funger utmerket og vi opplever aldri noen hakking eller lignende.

Nettleseren er lett å forstå seg på, og det er smal sak å navigere seg rundt fra side til side. Telefonen støtter også Flash, noe som gjør vi kan få se det meste av tyngre elementer på nettsidene.

Telefonen kan også brukes som trådløs ruter, slik at flere enheter som andre mobiltelefoner og PCer kan koble seg til din Optimus Black og komme seg på nettet.

Savner Android 2.3

Optimus Black gir deg ikke siste versjon av Android rett ut av esken. Ja, LG sier den skal komme, men vi skulle gjerne sett at den var på plass allerede, i og med at det begynner å bli svært mange telefoner som kommer med denne versjonen av operativsystemet i disse dager.

Utover dette er telefonen rask i menynavigeringen og det er lite å utsette på selve brukergrensesnittet. Vi finner også en svært hendig fane for hurtiginnstillinger for justinger av lyd, Wi-Fi, Bluetooth, GPS og datatrafikk som kan trekkes ned fra toppen av skjermen.

Gjennomført design

Optimus Black er bare 9,2 millimeter tykk, den er kullsvart og ser riktig så stilren ut. Dette er jevnt over den tynneste smarttelefonen på markedet i sin størrelse og den veier også bare nette 109 gram.

LG har vært flinke her med å lage en telefon med noe ny teknologi, masse muligheter, en stor skjerm samtidig som at telefonen verken er tung å ha i lommen eller ser ut som en klump.

Alt i alt er dette en av de beste telefonene du får til rundt 3000 kroner i dag. Vi kan ikke annet enn å applaudere den lyssterke skjermen, og all den teknologien du får med på kjøpet. Det er moro å se at også LG hiver seg på skjermkappløpet som pågår i disse dager.

Alternativer

Selv om Optimus Black er en svært god mobiltelefon finnes det alternativer både for deg som vil ha noe enda råere og for deg som vil ha noe som ikke tar så mye av feriepengepotten.

Er du villig til å legge inn drøye 1500 kroner ekstra får du Samsungs toppmodell Galaxy S II. Dette er en av de råeste mobiltelefonene på markedet om dagen med en kraftigere prosessor og en mer fargeklar skjerm enn hva vi finner i Optimus Black.

Ønsker du deg en mer multimediarettet telefon i samme prisklasse som Optimus Black kan vi anbefale Sony Ericssons Xperia Neo som kommer på markedet om ikke lenge. Her får du både HDMI-utgang og et bedre kamera, men du må nok ta til takke med et svakere batteri og dårligere skjerm. Et annet alternativ er HTCs Incredible S. Her får du like stor skjerm, dog ikke like lyssterk, men med et bedre kamera.

Hvis dette er en litt for stiv prisklasse for deg vil vi anbefale å ta en titt på Huawei U8800. Her får du en nesten like stor skjerm og veldig mange av de samme funksjonene.

Les hele testen av LG Optimus Black på Amobil.no

annonse