Til hovedinnhold

Huawei U9000 Nero

Huaweis nyeste toppmodell, U9000 Nero, er på papiret en heftig Android-telefon til en rimelig pris. På papiret er det er det mellom 500 og 800 kroner opp til neste telefon som har samme spesifikasjoner som Nero kan vise til.

Men holder den mål som toppmodell?

Nero er en av telefonene som skiller seg mest ut på designsiden i dag. Her er det ikke bare runde former, men også enkelte ganske spisse kanter. Designen vil i stor grad være en smakssak, men vi reagerer på at en av de spisse kantene er rett over høyttaleren.

Avhengig av hvordan du holder telefonen betyr dette at den kan være ubehagelig å ha mot øret i lengre perioder.

God på det viktigste

På basisfunksjoner klarer den seg ellers bra. Vi ønsker oss gjerne litt høyere volum under samtaler, men lyden i Nero er klar og god. Har du normalt god hørsel bør du ikke ha noen problemer med å høre personen i andre enden.

Også tekstmeldinger går unna i en fei, ettersom Nero har både en god ordbok og et godt skjermtastatur.

På en såpass heftig telefon ønsker vi selvsagt å gjøre mer enn å bare ringe. Her har Huawei fylt på med noen avanserte funksjoner, i tillegg til de som følger med Android-systemet fra før.

Forbedret e-post

Både e-post og internettsurfing fungerer forbilledlig med Androids standardapplikasjoner på Nero. Flash er ikke støttet rett ut av eska, men så fort du finner et nettsted som trenger Flash blir du veiledet inn i Android Market. Noen øyeblikk senere funger Flash utmerket.

I tillegg til de nevnte standardapplikasjonene ligger det en fullverdig e-postklient i menyen som gir deg bedre kontroll over batteribruk ved å la deg bestemme når på døgnet du ønsker at telefonen skal sjekke innboksen.

Midt på treet kamera

Kameradelen av Nero er en blandet fornøyelse. Innendørs får vi lite fornuftig ut av kameralinsen, mens den fungerer svært godt utendørs. Bildene blir fem megapiksler store, og har god fargegjengivelse og lite overoppskarping.

Videoopptakene fra Nero blir vi derimot ikke like fornøyde med. Video vi tar opp hakker og er uklar nesten uansett hva vi gjør. Det må masse lys til for å få brukbare resultater.

Dårlig på video

Vi hadde store forhåpninger til Nero som multimedietelefon blant annet på grunn av HDMI-utgangen som lar deg koble til flatskjerm. Skuffelsen er derfor ekstra stor når det viser seg at Nero ikke er særlig god på nettopp video.

Formatstøtten her er nemlig svært dårlig, og de færreste videofiler lar seg spille av på telefonen. På høyoppløst materiale får vi ikke telefonen til å spille av en eneste testfil. En oppdatering med drastisk forbedret formatstøtte er på vei, men foreløpig er ikke den datofestet.

At tredjeparts spillere i stor grad kræsjer eller ikke virker er gjør det enda vanskeligere å bruke HDMI-utgangen til noe fornuftig.

Du kan spille spill ut gjennom HDMI-utgangen, men i utgangspunktet er det stort sett foto og video som får økt oppløsning gjennom denne utgangen. Dermed får du egentlig bare en forstørret utgave av den samme grafikken ut på storskjermen.

På multimediesiden ellers er Nero en kapabel musikkspiller, men det irriterer oss at testeksemplarene ikke fungerer skikkelig med alle hodetelefonplugger. Enkelte av hodetelefonene vi prøver sitter ikke fast i det hele tatt.

Alternativene

Til rundt 2800 kroner er Huawei U9000 Nero en gunstig priset pakke i forhold til spesifikasjonene. I realiteten er den ikke uten feil, og vi opplever den ikke som like prisgunstig som Huaweis forrige toppmodell U8800 som i dag koster hele 800 kroner mindre.

Et annet godt alternativ er Sony Ericssons Xperia Neo som er rundt 300 kroner dyrere enn Nero. Her får du mindre, men bedre skjerm og et kamera som også er bedre. Den har også Android 2.3 som er nyeste utgave av Googles operativsystem.

Les hele testen av Huawei U9000 Nero på Amobil.no

annonse