Til hovedinnhold

Web, vær og e-post i billig turbomobil.

Web, vær og e-post i billig turbomobil.

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Sony Ericsson trekker selv frem egenskaper som nettleser, RSS-feed på hvileskjermen og et program som gir værvarsel for de tre neste dagene. I tillegg kan du lese e-post, og surfe rimelig raskt ved hjelp av Turbo-3G. Men slike modeller finnes det allerede et brukbart utvalg av.
For selv om det er kjekt med værvarsel og nettleser på mobiltelefonen, så er dette på ingen måte unikt.
Design
Designen er rett og slett litt kjedelig. Om det er frykten for å endre en design som en gang sa suksess, eller om det rett og slett er idetørke i Sony Ericsson designavdeling vites ikke. Vi merker oss at navigasjonstastene ikke lenger er utformet som tre sirkler, og at det er tatt grep for å gjøre baksiden litt penere.
Tastene har også fått en noe mer bølget utførelse. Men det monner ikke. G502 mangler karakter.
Nesten
Som kameramobil kommer telefonen til kort med et kamera som mangler fotolys og ”bare” har to megapiksler oppløsning. Skjermen er for liten til at dette blir en mobiltelefon vi vil ty til når vi skal på Internett. E-postleseren er en grei leser, men om e-post på mobilen virkelig er viktig for deg, så er en smartmobil langt å foretrekke.
Som musikk- eller spillmobil opplever vi det samme. Telefonen løser oppgavene, men bare sånn tålelig bra.


Muligheten for å kjøre RSS-feed på hvileskjermen er fin. Men selv om dette trekkes frem i markedsføringen, så er dette noe du kan gjøre på en rekke andre Sony Ericsson-modeller. Skjermen måler bare 2 tommer.

Oppsider
Så finnes det i det hele tatt noen gode grunner til å velge denne mobiltelefonen? Ja, det gjør faktisk det.
Den kanskje viktigste grunnen er prisen. Telefonen koster fra om lag 1500 kroner uten abonnement, og i denne prisgruppen er det ikke mange som kan hamle opp med spesifikasjonene i C502. Og selv om dette ikke ser ut som en eksklusiv telefon, så ser den heller ikke simpel ut. Menyene er gode, og telefonen er lett å navigere.
Tastene er litt stive, men den litt spesielle bølgeutformingen gjør det lett å taste raskt. Navigasjonstasten er også spesiell. Ringen rundt kvitteringstasten er borte, og i stedet er det en tast for hver himmelretning.


Tastene på G502 er godt markert med sin særegne bølgeutforming.
Løsningen med separate retningstaster fungerer greit når vi blar i menyer, men blir litt for oppstykket når vi spiller spill. Hva spill angår er det heller ikke så mye å velge i. Enten får du spille QuadraPop, eller så får du laste ned og installere noe selv.
E-post
Du kan også bruke mobiltelefonen for å sjekke e-post, og du kan sende bilder, musikk, lydfiler og annet innhold som vedlegg. Har du e-post fra en Exchange Server kan du synkronisere innboksen mot denne. Dessverre mangler det støtte for synkronisering av underliggende mappestruktur, så det kan være lurt å tenke på om du vil bruke mobilen som e-postleser når du setter opp regler på serveren (behold kopi i innboks).
Telefonen har støtte for visning av flere typer vedlegg.
Støyfri
Lydkvaliteten ved samtale er god, uten antydning til sus eller sjenerende diskant. Ringelyden er kraftig nok, og du kan velge å bruke MP3-filer som ringetoner. Det medfølgende hodesettet fungerer bra som håndfriløsning, men har for lite dynamikk til å kunne beskrives som noe godt musikkhodesett.
Ellers har telefonen stort sett de samme applikasjonene som andre Sony Ericsson-mobiler, og du kan blogge, ta bilder, dele videoklipp og se Youtube-videoer. Under forsøket på å spille av videoklipp har vi opplevd at skjermen blir svart, og at vi ikke kommer videre før batteriet er tatt ut og satt tilbake på plass. Dette skjedde ikke under selve avspillingen, men når vi skulle endre APN i tilkoblingsinnstillingene for medieserveren.
Kamera
Kameraet er svakt, men holder lenge for MMS-bilder. Under helt ideelle forhold kan du ta bilder som egner seg for utskrift i postkortstørrelse, men i de fleste tilfeller vil bildet inneholde mye støy. Funksjonen PhotoFix kan forbedre feileksponerte bilder noe, men bør ikke brukes på bilder du skal skrive ut.
Det er heller ikke noen autofokusfunksjon på kameraet. For kjappe MMS-bilder og for fotoalbum på mobilen er kameraet godt nok, og ikke minst enkelt å bruke.


Kameraet er litt i svakeste laget
Skjerm
Skjermen har en oppløsning på 240x320 punkter, og kan skille mellom 262 000 farger. Det er spesifikasjoner på høyde med hva langt dyrere modeller kan skilte med.
Vårt testeksemplar ble levert uten minnekort, og med 32 MB innbygget minne kommer du ikke langt. Du kan riktig nok lagre en god del bilder, men ikke mer enn 8-10 MP3-låter. Telefonen støter minnekort opp til 4GB.
Mye for pengene
Totalt sett er C502 en allroundmobil som løser de aller fleste oppgaver på en tilfredsstillende måte, men som hele veien mangler det lille ekstra. Pris, batterikapasitet og mulighet for å surfe på nett med turbo-3G, gjør at mange nok vi se mellom fingrene på at telefonen ikke har noe godt kamera, mangler støtte for videosamtale og leveres med svake øreplugger.

Bildeeksempler

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Bildeeksempler

Spesifikasjoner

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

Mer om
annonse