Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Multicom Compal NBLB2

NBLB2 har et noe beskjedent ytre

Introduksjon

Man kan ikke si at markedet for bærbare datamaskiner, eller stasjonære for den saks skyld, flommer over av norske bidrag. Derfor er det moro når helnorske selskaper som Multicom en gang i blant leverer en perle. Når vi nå tester en av deres nyeste kreasjoner, er det selvsagt med en viss patriotisme i hjertet, vi har lyst til at dette skal være bra!

Noe av det spesielle med Multicom sine bærbare maskiner er muligheten til å selv velge mye av "innmaten". Man konfigurerer etter eget behov og/eller lommebok. Dette minner veldig om de mulighetene man har hos Dell, og gir mye fleksibilitet. Det gir også en utfordring for oss som tester disse maskinene, siden vi kan ha en helt annen opplevelse av maskinen enn andre personer eller nettsider.

Det er som sagt pengene som setter grenser for hva slags hardware man finner i NBLB2, og vi lister her opp hva man per i dag har å velge imellom.

  • Intel Core i5 (520M/540M, opp til 3,06 Ghz) eller Intel Core i7 (620M/720QM/740QM, opp til 3,33 GHz)
  • 4 GB - 8 GB DDR3 (1066 eller 1333 MHz) RAM
  • 250 GB - 640 GB 5400 rpm, eller 250 GB - 500 GB 7200 rpm tradisjonell harddisk, eller en SSD på mellom 64 GB - 160 GB fra Transcend eller Intel
  • ATI Mobility Radeon HD 5650 med 1 GB minne
  • 15,6 tommer 1366x768 eller 1920x1080 LED skjerm
  • Windows 7 i ulike utgaver, eller uten operativsystem
  • DVD-brenner eller Blu-ray-spiller
  • 3,75 cm tykk og 2,7 kg tung
  • Prisen begynner på omlag 8000 kr

Vi ser her særlig to komponenter som skiller seg ut, prosessoren og skjermkortet. Intel Core i7 med fire kjerner er en ganske kraftig prosessor, som automatisk overklokker seg til nesten dobbel frekvens når den utsettes for belastning. Dette gir bedre batteritid når man driver med lette oppgaver, og god ytelse når man kjører tyngre programmer og spill. Skjermkortet er også ganske nytt, og kan skilte med DirectX 11, men er ikke spesielt kraftig.

Utgaven vi ble tilsendt hadde en 1920x1080 piksler skjerm, Intel Core i7-720QM, 500 GB 7200 rpm harddisk og 8 GB RAM. På grunn av fleksibiliteten når det gjelder spesifikasjonene, blir kanskje det viktigste når vi tester NBLB2, fokus på brukervennlighet, design og kvalitet.