Stillere PC får du ikke

Shuttle XS35GT er noe såpass uvanlig som en liten, men fullverdig datamaskin med helt passiv kjøleløsning. Kombinerer du dette med en støysvak harddisk eller SSD har du en PC som ganske enkelt aldri vil høres.

Finn beste pris på Shuttle XS35GT på Prissøk.

Ikke noe fartsmonster

Samtidig må det sies at vi med fullverdig PC mener det i ordenes videste forstand. Det er på ingen måte noe fartsmonster, og egner seg ikke til spilling eller andre minne- og/eller prosessorkrevende oppgaver som blant annet videoredigering.

Typisk bruk for en slik PC vil være surfing, vanlige kontorapplikasjoner og medieavspilling. Og spesielt med tanke på sistnevnte er Shuttle XS35GT meget godt egnet. Får du rett programvare inn på denne lille boksen takler den filmavspilling i 1080p full-HD og 7.1 surroundlyd.

Mangler lydutgang

Det er noen småting å plukke på hos XS35GT. Men på en såpass beskjeden maskin er egentlig ikke mangelen på eSATA, USB 3.0 eller gigabit kablet nettverk så veldig tung å bære. Hva vi derimot virkelig savner er en egen, digital lydutgang. Lyden går kun digitalt ut via HDMI-kontakten. Har du et separat lydanlegg, er du da avhengig av en AV-forsterker eller TV som kan sende lyden videre.

Det er naturligvis også mulig å bruke et USB-lydkort eller HDMI-splitter for dette, men det betyr flere bokser og økte kostnader. I våre øyne er dette noe som burde sitte på en slik PC.

Skaper ro i hjemmet

Shuttle XS35GT er en god nyhet deg som ønsker deg en helt stillegående PC for surfing, lett kontorbruk eller medieavspilling.

Men selv om maskinvaren i seg selv gjør XS35GT spesielt godt egnet som mediespiller, det ikke nødvendigvis det beste valget dersom det hovedsaklig er dette du skal bruke den til. Husk at en dedikert mediespiller vil kunne gjøre dette til en langt lavere pris, og ikke minst være enklere å sette opp.

Som mediespiller eller stue-PC henvender Shuttle XS35GT seg derfor i hovedsak til entusiastene, som da ønsker full kontroll eller muligheten for å få mye funksjonalitet i en liten og ikke minst helt lydløs pakke. Og på det punktet leverer Shuttle varene med XS35GT.

+  Liten og nokså plasseringsvennlig
+  Passivt kjølt - helt stillegående


-  Mangler dedikert digital lydutgang

Les hele testen på Hardware.no.

Les også
Velg riktig PC til hjemmebruk
Les også
5 triks for stillere bærbar
Les også
Multicom Xishan W150: Multicom Xishan W150
Les også
Lenovo G570
Les også
Asus X52JV - En real folke-PC
Les også
Asus N73SV - En digg bærbar PC
Les også
Klarer seg ett døgn uten strøm
Les også
En lynrask minnepinne
Les også
Hitachi Deskstar 7K3000 3 TB
Les også
Fremtidens PC er mobiltelefonen
Les også
Få raskere USB-porter
Les også
En virkelig mini-PC
annonse