Til hovedinnhold
SniktittSamsung QuickDrive

Her er vaskemaskinen med to tromler i ett

Bruker nesten halve tiden på en vask.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Tek.no / Berlin: På IFA-messen får brunevarer mye oppmerksomhet, men også hvitevare-segmentet har mye spennende å by på. Deriblant Samsungs nye vaskemaskin, som har noe helt unikt.

Det nye systemet kaller de QuickDrive, hvor vaskemaskinen ha to tromler i ett, som i tillegg snurrer hver sin vei. Det skal ifølge selskapet gjøre at du kan nesten halvere tiden du bruker per vask (5 kg vask ved 40 grader) – sammenlignet med dagens modeller fra selskapet.

Snurrer hver sin vei

På standen til Samsung ha de satt den nye trommelen i et gjennomsiktig skrog for å vise hvordan den nye trommelen fungerer i praksis. Brorparten av trommelen snurrer den ene veien, men ser vi nøyere er det baksiden som er annerledes fra andre modeller.

Ser du nøye på den nye trommelen ser du at fremsiden av trommelen, merket med blått, roterer en annen vei en baksiden (merket grønt).
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Her er Samsungs påstander om endringer i vasketiden. Stemmer de kan du spare mange timer i løpet av et år på klesvasken.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

De få siste centimeterne med trommel snurrer nemlig motsatt vei. Altså er trommelen i praksis delt i to, og grunnen til at denne indre delen snurrer motsatt vei, er for å gi vannet mer kraft til å trenge gjennom tøyet.

På den måten vil vasken unnagjøres raskere. Samsung hevder at en bomullsvask, som i dag tar rundt 130 minutter med selskapets vaskemaskiner, skal ta ned mot 66 minutter med det nye konseptet.

Vi får en kort prat med en av de ansatte hos Samsung, og han poengterer at tallene er tatt ut i fra at du vasker med fem kilogram i trommelen og 40 graders varme.

En annen hendig funksjon som maskinene har er en hurtig-dør for ting du har glemt å legge inn, som du altså fortsatt kan få med. Du kan nemlig åpne denne lille luken mens maskinen går, og dermed få med en ekstra sokken eller hva det måtte være du har glemt.

Denne luken er hendig om du er av den glemske typen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Samsung jobber med å lage en app som gir deg mer kontroll over maskinen din.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ny app gir deg kontroll på strømbruken

Ved siden av ny trommel har Samsung jobbet med en ny app. Denne kommer riktignok ikke på markedet med det aller første, men den inneholder noen funksjoner som kan være hendige.

Blant annet kan du få oversikt over strømforbruket på maskinen din, samtidig som du ser hvilket type program du bruker oftest.

Samtidig har appen en funksjon der du får opp varsel når det er lenge siden du kjørte igjennom et renseprogram. Dette varslet kommer opp hver 40. dag, og ved hjelp av en knapp i appen kan du sette i gang maskinen så den kjører renseprogrammet.

De nye maskinene med QuickDrive kommer i slutten av året, og prisene er ikke kjent.

Sony har oppgradert sine råe hodetelefoner:
Sjekk de tre nye modellene »

annonse