Tek.no

Sniktitt Sony WF-1000X, WI-1000X og WH-1000X

Sonys populære Bose-knuser fornyes

Med teknologi ingen andre har.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
1 Sept 2017 07:39

Tek.no / Berlin: Sonys populære 1000X-hodetelefoner – produktet vi kalte de beste støykansellerende hodetelefonene på markedet – blir nå oppgradert. Og ikke bare kommer det nye hodetelefoner. Sony slipper også et par trådløse øreplugger med en slynge bak nakken, samt et par helt trådfrie øreplugger.

Sony gjør endringer i sine klokker, og tilføyer nå en ny sensor, sin første i sitt slag, som måler trykket i luften der du befinner deg. På denne måten skal for eksempel flyturen nå gi bedre lyd enn noen gang.

Mer automatikk

Den nye versjonen av 1000X har fått en knapp mindre. Nå skjer ting automatisk.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Ved hjelp av nye sensorer, som måler trykket, er 1000X forbedret ifølge selskapet. En ting er at de tilpasser seg bedre når du er ute og flyr, men de kan også oppdage om du er ute og går eller sitter rolig.

Via en nyutviklet app kan du slå på funksjonen, og ikke minst definere hva de ulike modusene skal inneholde. Om de skal ha støykanselleringen aktivert, og om de eventuelt skal slippe igjennom lyd fra omgivelsene.

Om du begynner å gå, vil klokkene oppdage at det er det du driver med, og slå på modusen du har definert. Dermed kan du for eksempel høre mer fra omgivelsene rundt deg, noe som slettes ikke er dumt om du ferdes mye i trafikken til og fra jobb. Setter du deg ned foran arbeidspulten kan de automatisk skru på støydempingen igjen.

Sony oppgir 30 timer batteritid på klokkene, noe som er 10 timer bedre en dagens modell.

Sony WI-1000X
Ole Henrik Johansen / Tek.noOle Henrik Johansen / Tek.no

Vi teste funksjonen med slyngevarianten, WI-1000X, og vi må si oss imponert over hvor raskt appen reagerte på om vi gikk eller stod stille. Riktignok fikk vi ikke prøvd oss på et fly, men kommer sterkere tilbake med en test av også dette etter hvert. Slyngen har for ordens skyld rundt 11 timer med batteri før den må lades.

Samtidig kan vi fortelle at Sony ikke har glemt lydkvaliteten midt opp i det hele. Vi kan høre mange likheter fra dagens 1000X, og det er på ingen måte noe å klage på.

Også helt trådløse

Sony WF-1000X kommer i to farger, sort eller champagne
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Varianten som kanskje fikk mest oppmerksomhet var de helt trådløse proppene – også kalt pods. Modellen heter WF-1000X, og er også den rimeligste av de tre nye variantene.

Proppene kommer i et etui som i tillegg til å huse proppene, også har et innebygget batteri som lar deg lade opp enhetene to ganger. Altså har du totalt tre ladninger til rådighet.

Det betyr at du totalt kan forvente 9 timer med bruk ut av disse proppene, som er helt innenfor med tanke på at de også har støykansellering.

De nye hodetelefonene er ventet på markedet nå i måneden som kommer, og prisen blir som følger:

  • Sony WF-1000X: 2.500 kroner
  • Sony WI-1000X: 3.200 kroner
  • Sony WH-1000XM2: 4.000 kroner

Ikke hørt om Sony MDR-1000X?
Les hele testen av produktet her »

Les også
Sony WH-1000XM2: Noen av de beste støydempende hodetelefonene har blitt enda bedre
Les også
Sony WF-1000X: Potensielt de beste trådløse øreproppene vi har prøvd
Les også
Sennheiser PXC550: Nå begynner det virkelig å bli krig blant støydempende hodetelefoner
Les også
Tilbehør – Sony Xperia: Dette er utstyret du ikke visste at fantes til Xperia-telefonene
Les også
Sony MDR-1000X: Dette er vår nye favoritt blant støyreduserende hodetelefoner
annonse

Les også