Til hovedinnhold

HTC Bolt rett rundt hjørnet – uten hodetelefoninngang

Her er de første bildene av telefonen.

HTC har ikke gjort stort for å bemerke seg på mobilfronten siden lanseringen av HTC 10 i april i år. Utenom den rett ut sagt begredelige og trege HTC Desire 530 og den nylig annonserte Desire 10 Lifestyle har det vært lite i skue – og spesielt av den kraftfulle sorten. Frem til nå, ifølge GSMArena.

Nå ser det nemlig ut til å være en ny HTC-modell av det litt skarpere slaget på vei, og den ser ifølge flere kilder ut til å få navnet «Bolt». Sist ut blant ryktemakerne er den etterhvert kjente og nokså treffsikre twitter-brukeren Evan Blass (@evleaks), som også har to avslørende bilder å vise frem:

Barn av HTC 10 – minus hodetelefonutgang

Sidene gjør ikke så mye ut av seg.

Som du kanskje ser av bildene faller ikke Bolt langt fra stammen på HTC 10-treet – eller fra HTC One-familien fra foregående år for øvrig. Her snakker vi om en unibody-kropp i metall, med tydelige antennebånd oppe og nede og en bred, frest aluminiumskant langs alle sidene av baksiden. Det runde, svakt utstikkende og sentrerte hovedkameraet er også på plass, med en medfølgende, blank metallist.

Den svakt buede baksiden er imidlertid ingen steder å se – her minner baksiden mer om HTC One A9. På sidene er det lite spennende å spore, men det blir iallefall både SIM- og minnekortinngang. Det det derimot ikke blir, er en hodetelefoninngang.

Ifølge ryktene vil dette nemlig bli den første telefonen der HTC fjerner den kjente og kjøre 3,5mm-inngangen i sin helhet, og baserer seg fullt ut på Bluetooth og USB Type-C. Sistnevnte kontakt finner du i bunnen, sammen med en enslig høyttaler. Uansett, så betyr dette at HTC følger i både Motorolas og Apples nyeste designvalg.

Nope – ingen hodetelefoninngang her!

Ryktene understøttes av flere bilder, som viser nettopp sidene og bunnen av det som kanskje blir hetende HTC Bolt. Spesifikasjonene for øvrig ser ut til å bli nokså toppmodell-aktige, om enn ikke helt i toppsjiktet:

  • Skjerm: 5,5 tommer, 1 920 x 1 080 piksler
  • Prosessor: N/A
  • Kamera: 18 megapiksler bak, f/2.0, tvillingblits + 8 megapiksler foran
  • Lagring: 64 GB + minnekort
  • Minne (RAM): 3 GB
  • Annet: Fingeravtrykksleser, BoomSound, USB Type-C

Det er altså en fingeravtrykksleser på fremsiden av telefonen, i midten av to kapasitive knapper. Knappen vil nok neppe kunne trykkes ned, selv om den ser slik ut – det kunne den nemlig ikke i hverken HTC 10 eller One A9.

Om og når telefonen lanseres er uvisst, men at den kommer hitover er nokså spikret; den skal nemlig bli distribuert globalt. Lanseringsdatoen skal visstnok også være nært forestående, så det blir nok neppe alt for lenge til alle detaljene er på bordet.

Det sies at HTC har hatt en hånd med i utviklingen av Googles nye telefoner:
SNIKTITT: Hils på Pixel og Pixel XL »

(Kilde: GSMArena, TheDroidGuy, @evleaks)

annonse