Til hovedinnhold

Samsungs nye spillskjerm er rett og slett helt ekstrem

Klasker til med superbred 49-tommer med QLED og HDR.

Samsung

Spillskjermene byr på stadig med fancy funksjoner for å tekkes publikum, og nå har elektronikkgiganten Samsung virkelig tatt et stort steg utenfor normen. I en pressemelding kunngjør selskapet nemlig et nytt skjermbeist med mildt sagt uvanlige egenskaper.

Samsungs nye modell CHG90 er nemlig en såkalt ultrabred spillskjerm med en størrelse på heftige 49 tommer. Dette gjør skjermen ifølge Samsung til den første i sitt slag i verden.

Skjermen har en oppløsning på 3840 x 1080 piksler, som betyr at den opererer med det uvanlige størrelsesforholdet 32:9. Det betyr altså at skjermen er enda bredere enn det «vanlige» ultrabrede størrelsesforholdet på 21:9.

Imponerende spesifikasjoner, men heftig prislapp

Samsung CHG90.
Samsung

Som om ikke den unormale størrelsen var nok byr CHG90 også på Samsungs QLED-teknologi, altså kvanteprikker, som skal gi langt høyere fargespekter, langt bedre fargemetning og høyere lysstyrke enn konvensjonelle LED/LCD-TV-er. Skjermen støtter 125 prosent av sRGB-fargerommet og 95 prosent av DCI-P3-fargerommet, og kan vise opptil 1,07 milliarder farger.

HDR-støtte er også på plass, og det samme er det kurvede designet med en kurvatur på 1800r. Enkelt forklart: den er ekstremt buet. Skjermen opererer med et VA-panel med en responstid på 1 millisekund, og oppdateringsfrekvensen ligger på respektable 144 Hz. Dermed er neppe innsynsvinkelen den beste, men dette spiller ikke så stor rolle for en skjerm med såpass ekstrem kurvatur. For spillere er også FreeSync-teknologien, AMDs utgave av G-Sync, på plass i Samsungs nye monsterskjerm. Det vil forhindre "riving" i bildene når du spiller, men bare dersom du har et grafikkort fra AMD.

Med disse spesifikasjonene dreier det seg ikke overraskende om en heller kostbar skjerm. CHG90 er lagt for forhåndsbestilling i USA til en pris på 1500 dollar, cirka 12 800 kroner. Samsung slipper for øvrig også en annen QLED-modell, CHG70, som kommer i de mer «normale» størrelsene 27 og 31,5 tommer og 16:9-format.

Disse har de samme, øvrige spesifikasjonene som CHG90, men har vesentlige lavere priser på 600 og 700 dollar for henholdsvis 27-tommeren og 31-tommeren. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent for noen av modellene.

Har du behov for enda større bilde? Nå har det kommet nye 4K-projektorer som ikke koster skjorta »

annonse