Til hovedinnhold
SniktittHuawei Ascend W1

Plastfølelsen blomstrer, men Ascend W1 er hendig

Vi har sett nærmere på Huaweis første Windows-telefon.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Finn Jarle Kvalheim
Slik ser baksiden av Ascend W1 ut.
Telefonen har en liten leppe under skjermen.
Toppen av Ascend W1, med låsetast og hodetelefonutgang.
Det er ikke lett for produsentene å skille seg ut med det som foregår på skjermen. Menyene er imidlertid svært raske også på denne Windows-telefonen.
Skjermen på Ascend W1 imponerte oss ikke nevneverdig. Den fremstår som litt blass, og ikke spesielt lyssterk. Her er telefonen ved siden av Nokias Lumia 820.
Huaweis telefon er imidlertid noen millimeter smalere, bittelitt lavere og noe tynnere enn Nokias telefon. Alt i alt føles den mer hendig enn det finske alternativet.

Amobil.no / Las Vegas: Huaweis første Windows-telefon heter Ascend W1, og den ble lansert i går, dagen før CES-messen i Las Vegas åpnet offisielt. Vi tok turen til Huaweis område i en av messehallene for å titte på denne og de andre nye Huawei-modellene.

Idet vi plukker opp Ascend W1 merker vi med en gang at dette ikke er en av gigantmobilene vi har blitt vant til i det siste. Mobilen føles svært lett, selv om den veier rundt 130 gram – altså ikke unormalt lett for en mobil på denne størrelsen.

Huawei Ascend W1 er ikke den eneste telefonen selskapet lanserte på CES. Her finner du sniktitten på toppmodellen Ascend D2.

Svak skjerm

Skjermen er fire tommer stor og har en oppløsning på 800 x 480 piksler. Det er den samme oppløsningen som du får i de rimeligere Windows-modellene fra både HTC og Nokia, men det betyr ikke at skjermene er like gode.

Vi tok frem en Nokia Lumia 820 og satte lysstyrken på fullt, ved siden av Ascend W1. Nokia-telefonen er utstyrt med AMOLED-skjerm, som ofte betyr dårligere lysstyrke enn det LCD-skjermer klarer å fremvise. Likevel må Huawei-telefonen se seg kraftig slått på dette området. Nokia-en er rett og slett betydelig mer lyssterk.

At en AMOLED-skjerm har mer sprut i fargene enn en LCD-variant kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men ved siden av Lumia 820 ser skjermen i Ascend W1 rett og slett litt blass ut. Det til tross for at det er IPS-teknologi i skjermen, som vanligvis borger for god fargegjengivelse.

Huawei-telefonens fordel er at den er betydelig mer kompakt utformet enn Lumia 820.

Plastfølelse

Ascend W1 gir et litt ubestemmelig kvalitetsinntrykk. Hele mobilen er i en plastutførelse som føles ganske billig. Dekselet over baksiden, og knappene langs kantene av telefonen virket likevel å sitte godt på plass.

På innsiden har telefonen en systembrikke fra Qualcomm, nærmere bestemt en Snapdragon S4 (MSM8230), med to prosessorkjerner som hver kjører på 1,2 GHz klokkefrekvens. I praksis er dette en litt tregere variant av den samme brikken som står i toppmodellene med Windows Phone 8.

Raske menyer

Telefoner basert på Microsofts Windows Phone 8 har litt vanskelig for å skille seg ut med det som foregår på skjermen. Det er ikke store endringene i menyene Microsoft tillater.

Dermed er menyen omtrent identisk med det vi har sett i de tidligere Windows Phone 8-telefonene vi har hatt til test. Noen små forskjeller er det, men de går mest på tilgjengelig programvare. Huawei-en stiller for eksempel ikke med gratis navigasjonsløsning slik Nokias Lumia-modeller gjør.

Flyten i menyene er upåklagelig, og rutene, også kjent som tiles, flyr forbi i den farten vi forventer at de skal på Windows Phone 8. Du vil neppe irritere deg over at Ascend W1 er treg, men det trenger du strengt tatt ikke bekymre deg for med de andre Windows-modellene heller.

Greit førsteinntrykk – hvis prisen blir riktig

Førsteinntrykket av Ascend W1 er alt i alt helt greit – dersom prisen er lav nok. Vi forventer at dette kan bli en av inngangsmodellene med Windows Phone 8, og da behøver ikke materialvalg og en litt blass skjerm å være store hindringer.

Her har Huawei imidlertid konkurranse fra Nokia og kanskje spesielt HTC, som begge har gode og relativt rimelige modeller med Windows Phone 8. Dermed er vi spente på prisen Huawei vil legge seg på her.

Vi er på Facebook!
annonse