Til hovedinnhold
SniktittHuawei Ascend D2

Huawei tar opp kampen med supermobilene

Ascend D2 tåler vann, har gigantisk batteri og full-HD-skjerm.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Finn Jarle Kvalheim
Huawei kaller de nye menyene sine for Emotion UI.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Det som er litt spesielt med Emotion UI er at du ikke har noen app-meny å velge fra. Alt ligger ut over skrivebordene dine. Innimellom bedriver telefonen litt pussig ordbryting også ...Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Huawei Ascend D2 er ikke egentlig vanntett - den er vannavvisende fra innerst til ytterst. Det betyr at du ikke trenger å skalke lukene før du tar telefonen med deg ut på joggetur i regnet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
I Ascend D2 har vi muligheten til å velge fra en litt forenklet innstillingsmeny. Vi er ikke helt sikre på hvor mye enklere den er, men den fullverdige menyen er iallfall også tilgjengelig.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Flere tidligere Huawei-telefoner har hatt middelmådig lydkvalitet. Lydkvaliteten stod i fokus på Huaweis stand i dag, og Ascend D2 virker, med første ørekast, å gjøre en strålende jobb på den fronten.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik ser baksiden av den svarte modellen ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Den hvite modellen fra siden.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no / Las Vegas: Det siste året har Huawei virkelig gjort en innsats for å komme på banen med vaskeekte toppmodeller. Satsningen fortsetter på årets CES-messe i Las Vegas. Vi har sett nærmere på den nylanserte toppmodellen, Huawei Ascend D2.

Blikkfanget på telefonen er en fem tommer stor skjerm, med full-HD-oppløsning. Den er lyssterk, og har flotte farger, men førsteinntrykket tilsier at den må se seg slått av skjermen i Sonys nylanserte Xperia Z.

Likevel er det ingen tvil om at Ascend D2 har en svært god skjerm, og hvis du er vant til skjermene med lavere oppløsning fra dagens toppmodeller, vil du få et enda skarpere bilde her.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia Z

Velbygget telefon

Selve telefonen er noe større enn Samsungs galaxy S II, men ikke så mye som man kanskje skulle tro. Hvis du har store hender ligger den godt i hånden, og den føles svært solid.

Mesteparten av telefonen er bygget i plast, men langs kantene har den en aluminiumslist som hever kvalitetsinntrykket. Alt i alt føles Ascend D2 som en velbygget telefon. Den har ingen slarkete luker, eller annet som kan knirke eller slites ut.

Tåler vann

Akkurat som Sony og Motorola satser nå Huawei på telefoner som tåler vann. Ascend D2 er ikke vanntett, men snarere vannavvisende, på samme måte som Motorolas Razr-modeller. Det betyr at du slipper å forholde deg til luker over hodetelefonutgangen eller USB-tilkoblingen.

Da Motorola første gang lanserte sine nye Razr-modeller var de litt mer forsiktige med å utsette dem for vann. Sprayflasker, og et sølt vannglass var alt de utsatte telefonene for. Huawei tar steget hakket lengre.

Rister fort av seg

På standen hadde de nemlig vaser med vann og skjell i, som vi ikke helt skjønte poenget med da vi først ankom. Først da vi la merke til at andre messedeltakere dyppet telefonen oppi vasene skjønte vi at de faktisk var mer enn dekorasjon.

Telefonen fungerer helt utmerket, med åpne luker og det hele, selv om den er nedsenket i vann. Så fort vi tar telefonen opp av vannet igjen forsvinner nesten all fukten, og skjermen er umiddelbart mulig å betjene. Belegget den er satt inn med har nemlig den egenskapen at vann preller av, litt på samme måte som på moderne allværsjakker.

Nytt menysystem

Programvaren som kjører på telefonen er en tilpasset utgave av Android 4.1 Jelly Bean. Navnet på menysystemet er velkjent – det er nemlig ikke første gang Huawei kaller menyene Emotion UI, men designen er helt ny av året.

Den viktigste forskjellen du som har brukt Android før vil se, er at det ikke fins noen vanlig app-meny her. Alle appene ligger spredt utover hjemmeskjermene. Ved første øyekast virker det litt rotete, men som på andre Android-telefoner kan du opprette mapper på hjemmeskjermene, slik at ikke alle appene dine ligger hulter til bulter.

Skjult snarveisfelt

Det nye menysystemet innebærer også at Huawei har laget stilige overganger mellom hjemmeskjermene. De har også gjemt snarveisfeltene ganske godt, ved første øyekast.

På Ascend D2 finner du nemlig ingen snarveisfelt under skjermen. Alt foregår på skjermen. Det Huawei har gjort er å gjemme snarveisfeltet. I noen apper trekker det seg tilbake fra skjermen på egen hånd, mens ellers må du skjule det selv.

Skal du ha snarveiene frem igjen på skjermen må du trekke fingeren fra bunnen av skjermen og oppover.

Irriterende tregheter

Vi er veldig forsiktige med å kritisere programvare i tidlige modeller, fordi vi vet at det ofte skjer ganske mye med produktene før de havner i butikk. Det vi likevel reagerte litt på var at telefonen ikke alltid reagerte like raskt som vi har blitt vant til i andre telefoner.

En treghet her og der er vanligvis noe man kan leve med, hvis prisen for produktet er riktig, men innimellom brukte telefonene vi prøvde lang tid på å hente frem snarveistastene. I praksis ble vi "låst inne" i appen som var oppe på skjermen. Dette håper vi blir bedre før telefonen treffer norske butikkhyller tidlig i andre kvartal.

Digert batteri

Batteriet i Ascend D2 skal være svært godt, med hele 3000 mAh kapasitet. Det er naturlig nok ikke noe vi rekker å få noe inntrykk av på noen korte minutter på messegulvet, men det blir definitivt en viktig del av testen så fort Ascend D2 dukker opp om noen måneder.

Under saken ser du bilder tatt med Huawei Ascend D2. Det er litt vanskelig å vurdere kameraet på en fornuftig måte, siden belysningen i messehallene aldri er noe særlig. Det er viktig å merke seg at uferdig programvare kan påvirke kvaliteten også her.

Vi er på Facebook!
annonse