Til hovedinnhold

Intel: Ultrabooker skal ha touch

Enten du vil eller ei.

Prosessor- og brikkesettgiganten Intel – som også er eier av merkenavnet Ultrabook – har på årets CES-messe gitt klar beskjed til sine samarbeidspartnere: Berøringsskjerm vil i fremtiden være påkrevd for alle ultrabooker.

Dette gjelder fra og med bærbare datamaskiner som utstyres med Haswell – neste generasjon Intel-prosessorer.

Touch-revolusjonen for bærbare datamaskiner, som Microsoft mer eller mindre har fått i gang med sitt nye operativsytem Windows 8, får nå altså godt med drahjelp fra Intel.

Ultrabooker uten ultrabook-navnet?

Bærbarprodusentene vil selvfølgelig enkelt kunne komme rundt et slikt påbud ved å unngå å bruke merkenavnet "Ultrabook". Men navnet har stor gjenkjennelsesverdi, og Intel kan i tillegg velge å prioritere brikkesett- og prosessorleveranser til produsenter som som lager smekre berøringsmodeller.

Likevel tror vi at tynne og lette modeller uten berøringsskjermer fremdeles vil komme på banen. Om ikke annet for å gi et tilbud til gjengen som foretrekker matte dataskjermer – enn så lenge er nemlig alle touchskjermer av den blanke typen.

13 timers batterilevetid

På pressekonferansen i Las Vegas kunne Intel også vise frem et referansedesign for fremtidige 13-tommere bygd på den nye Haswell-plattformen. De kunne skryte av opp mot tretten timers utholdenhet på batteriet i bærbar modus, eller ti timer når maskinen ble koblet fra tastaturet og ble brukt som et rent nettbrett.

Hoppet i batteritid fra dagens Ivy Bridge til kommende Haswell skal være det største Intel noensinne har hatt mellom to generasjoner prosessorer.

Videre håper Intel på stadig mer akseptable priser på sine ultrabooker. Målet er å ha modeller tilgjengelig til under 600 dollar når 2013 nærmer seg slutten.

(Kilde: DailyTech)

Vi er på Facebook!
annonse