Til hovedinnhold

Apple Iphone 4

Apples Iphone er kjent for brukervennlighet, men den har også har vært kjent for noe svake spesifikasjoner i forhold til konkurrentene. Vi har tatt en lynrask titt på Iphone 4 som på mange måter skal bøte på dette.

Super skjerm og godt kamera

Skjermen er et av trekkplastrene ved nye Iphone. Apple holder det de lover, og denne er virkelig sylskarp. Fargegjengivelsen er også svært god, til tross for at den slås hårfint av Super-AMOLED-skjermer på akkurat dette området.

Et av punktene som har vært såre for Apples telefoner er kameraet. Iphone 4 stiller med et kamera med fem megapikslers oppløsning, og bildene det tar er svært gode. Vi oppnår likevel ikke like god kvalitet som på Apples egne skrytebilder, hovedsaklig på grunn av en del bildestøy.

Fortsatt kongen av brukervennlighet

Brukervennligheten til Apple kjenner vi i stor grad fra før. Menyene flyter like godt, og tidvis bedre enn vi er vant til.

Noen nye muligheter har kommet til. Blant disse er kjøring av flere programmer samtidig endelig blitt mulig. På applikasjonene som støtter det fungerer det utmerket.

Det er fortsatt noen punkter å trekke for. Apple har valgt å ikke fokusere tungt på sosiale medier. Der nyere Android-telefoner raskt gir deg overblikk over Facebook og Twitter på hjemmeskjermen har ikke Iphone 4 engang en hjemmeskjerm å snakke om.

Vi ønsker oss dessuten fortsatt plass til minnekort og mulighet til å bytte batteri. Det skal sies at med 16 eller 32 GB lagringsplass og sju timers taletid er ikke dette noe som plager oss veldig.

Dekningstrøbbel?

Videoene av folk som holder rundt telefonen før den mister dekning har gått som en farsott på internett kvelden etter lansering. Vi noterer at dekningen faller, men vi mister likevel ikke dekningen helt.

Måten vi må holde den på er også upraktisk når telefonen skal brukes. Noe liknende skjer om man dekker til øvre del av forrige utgave, 3GS, igjen er det uansett vanskelig å bruke telefonen med et slikt grep.

En fyldigere test er underveis og dukker opp om ikke lenge. De fleste trekkene kan vi leve med og summen av byggekvalitet, brukervennlighet, skjerm og design gir et særdeles godt førsteinntrykk.

Les også:

annonse