Tek.no

Nyhet

Apple ser deg

Apple
24 Juni 2010 17:30
annonse

Da Apple nylig lanserte Iphone 4, gjorde selskapet også en liten oppdatering av den milelange listen med brukervilkår for deres egen programvarebutikk, App Store. Men selv om forandringene er små, kan de bety mye for deg som Iphone-bruker, mener analytikere som har gått gjennom den nye avtalen.

I avtalen heter det blant annet at "For yte lokaliseringsbaserte tjenester på Apple-produkter, kan Apple og våre samarbeidspartnere og rettighetshavere samle, bruke og dele nøyaktige lokaliseringsdata inkludert sanntids geografisk lokalisering av din Apple-datamaskin eller -enhet".

Tilpasset reklame

Når du bruker Iphone eller andre Apple-produkter, forbeholder Apple seg retten til å hente ut informasjon om hvor du befinner deg, for så å distribuere denne informasjonen videre til sine samarbeidspartnere. Målet er at du for eksempel skal kunne motta reklame som passer i forhold til hvor du befinner deg i verden.

Apple hevder at de ikke vil være i stand til å identifisere deg selv om de mottar denne informasjonen. Det er imidlertid ikke analytikere ved Universitetet i Texas i USA enige i. De har gått gjennom avtalen og laget en 15 sider lang rapport med sine synspunkter på Apples nye avtale.

annonse

Her kan du lese hele rapporten (PDF) »

I rapporten heter det at det i praksis ikke er noe problem å bruke dataene Apple samler inn om brukerne sine til for eksempel å finne ut både hvem du er og hva du driver med. Din politiske tilhørighet og transaksjoner du gjør skal heller ikke være spesielt vanskelig å fremskaffe, ifølge Digi.no.

Det er imidlertid en metode for å unngå at Apple snapper opp informasjon om hvor du er. Går du inn i instillingene på telefonen din og deaktiverer lokasjonstjenester i menyene, sender ikke telefonen ut data om hvor du befinner deg. Dette medfører dessverre i samme slengen at en del programmer ikke kan brukes til fulle, siden de trenger å vite hvor du er for å kunne gi deg relevant informasjon.

(Kilde: Digi.no)

Les også
Slik sporer iPhone deg
Les også
Apple skrinlegger SIM-slakt
Les også
Apple Iphone 4
Les også
Her står Amobil i Iphone-kø
Les også
Uavbrutt musikk på Iphone
Les også
Windows Messenger for Iphone
Les også
Oppdater Iphone i dag!
annonse

Les også