Tek.no

Sniktitt Samsung Gear S

Dette får du med Samsungs store smartklokke

Vi viser deg hva den nye klokka kan.

4 Sept 2014 08:50

Berlin/Tek.no: For noen dager siden varslet Samsung at de ville komme med en ny smartklokke i Gear-serien. På onsdag viste de klokken på et pressearrangement i forbindelse med IFA, den store elektronikkmessen som åpner i Berlin denne uken.

Samsung Gear S tilhører tredje generasjon Gear, og gir deg smarttelefonen rundt håndleddet.

GPS, UV-måler og Wi-Fi

Blant nyhetene er at klokken har fått GPS, slik at du kan bruke den til å navigere eller logge treningsturer med, uten at du behøver å ha smartmobilen med deg. Ellers har den fått en UV-sensor som kan fortelle deg om det er på tide å smøre huden for å beskytte den mot sola.

Gear S har også sitt eget nano-SIM, så du kan bruke den som en vanlig mobiltelefon. Operativsystemet er Samsungs Tizen, det samme som du finner på Gear 2 og andre nyere Samsung-klokker og treningsarmbånd. Gear S har også Wi-Fi.

Vi fikk prøve klokken i dag, og merket oss at den er atskillig større enn noen av klokkene Samsung har vist tidligere. Vi ser også at kameraet er borte. Dessuten er utvalget av apper bredere enn noen gang. Ifølge Samsung finnes det rundt 1000 apper som kan kjøres på klokken.

Krever at du har en Galaxy smartmobil

Samsung Gear S kan fungere som en mobiltelefon, men om du vil ha glede av alle funksjonene den byr på, vil du trenge en kompatibel Samsung-mobil å koble den mot. Med innbygget telefondel blir dette også Samsungs dyreste smartklokke, med en prislapp på 3295 kroner. Hva den faktisk vil koste i butikk kan du sjekke ved å benytte vår prisvarslingstjeneste.

Her forteller Stig-Ove Langø i Samsung hva Gear S skal være godt for:

Følg med på alle sakene som kommer fra IFA »

Les også
Samsungs omsetning stuper – varsler ny mobilstrategi
Les også
Nå blir det enkelt å skrive på smartklokkene
Les også
Vil Apple og Samsung lykkes med sine smartklokker?
Les også
Med Asus' klokke på hånda går du aldri glipp av meldingene
annonse