– Asus skal lansere bærbart grafikkmonster som blir supertynn

Skal stappe et GTX 1080-kort inn i den smaleste innpakningen hittil.

For å fange opp laptop-spillerne med høye krav lanseres det stadig hyppigere bærbare PC-er med masse grafikkmuskler, noe som gjerne går på bekostning av en smidig innpakning. Nå skal Asus visstnok slippe en skikkelig potent spillbærbar som ikke skal ofre altfor mye av midjemålet.

Nettstedet Laptopmedia melder nemlig at Asus skal lansere en bærbar PC med det heftige skjermkortet GTX 1080 under panseret. PC-en heter ROG GX501 og skal ha en tykkelse på kun 16,65 millimeter. Dette skal gjøre modellen til den aller tynneste på markedet med GTX 1080.

Får antakelig også 4K-oppløsning

Til sammenligning har Asus ROG G701, som ble lansert i november og som også byr på GTX 1080-kortet, en tykkelse på solide 3,3 cm. I høst lanserte Razer for øvrig en ny versjon av sin Blade Pro-bærbare med GTX 1080, som har en tykkelse på 2,25 cm.

ROG GX501 blir vesentlig tynnere enn ROG G701, her avbildet.

Av andre spesifikasjoner skal Asus ROG GX501 ha en skjerm på 15,6 tommer med 4K-oppløsning og G-Sync-teknologi. Den skal også ha en Kaby Lake-prosessor fra øverste hylle og støtte for opptil 24 GB minne. Ingenting er altså bekreftet fra offisielt hold, så det tas forbehold om unøyaktigheter.

Pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men trolig skal maskinen vises frem på CES-messen denne måneden, og da vil vi trolig få vite mer. Billig blir den nok uansett ikke, og som en referanse har Asus ROG G701 med GTX 1080 en norsk pris på cirka 30 000 kroner.

Har du mer behov for en skikkelig spillskjerm? Samsungs nye modell bruker kvanteprikker til å gi deg best mulig spilling »

Les også
Den lekre spill-PC-en fra Razer har fått en saftig oppgradering
Les også
Asus' nye bærbare pakker solid grafikk inn i veldig tynn innpakning
Les også
Dette er en bærbar PC med tre innebygde skjermer
Les også
Koster 90 000 kroner.
Les også
Asus lanserer boks som gjør laptopen til et grafikkmonster
Les også
Asus' nye spillbærbare har GTX 1080
annonse