Nyhet

Asus' nye spillbærbare har GTX 1080

Asus ROG G701 byr på mye grafikkmuskler, G-Sync-teknologi og en heftig prislapp.

Det er ett år siden siden Asus slapp sin til da heftigste spillbærbare: ROG G752. I høst fikk vi også denne i en oppgradert versjon med enda heftigere grafikk, men som kjent er det alltids rom for ytterligere forbedringer.

I tråd med sesongen drar Asus derfor duken av en ny toppmodell. Navnet er Asus ROG G701 – jepp, vi går nedover i tallrekka – og den er selvsagt enda tøffere enn sin forgjenger. I det minste når vi tenker spilling.

For hva som muligens kan kalles den viktigste komponenten i en bærbar PC ment for spilling, altså grafikkløsningen, har nå benevningen Nvidia GeForce GTX 1080. Det betyr at du får noen av de heftigste grafikkmusklene som kan klemmes inn i en laptop.

GTX 1080 for bærbare skal ifølge Nvidia i det store og hele være den samme løsningen som for stasjonære datamaskiner, men med litt lavere klokkefrekvens.

Men der forgjengeren var utstyrt med en Intel Core i7-6820HK med 8 GB cache og en klokkefrekvens på 2700 MHz, har den nye G701 en Core i7-6700HQ med 100 MHz lavere frekvens og 2 MB mindre cache. Det vil trolig ikke ha noe å si av praktisk betydning, men vi nevner det likevel.

Sånn sett er kanskje AHVA-panelet i nykommeren en bedre nyhet. Her får du en matt 17,3-tommer med full HD, Nvidia G-Sync og en oppfriskningsrate på 120 Hz. Ifølge Asus er ROG G701 verdens første bærbare PC med en slik skjerm.

Ut med DVD-brenner og snurredisk

Du bør også bite deg merke i at denne modellen vil komme uten optisk drev, og den vil heller ikke ha en vanlig harddisk i tillegg til den PCIe-baserte SSD-en. Ifølge Asus er dette gjort for å få bedre plass til kjøleløsningene.

Men det betyr altså at du må nøye deg med å ha alt du trenger av spill og andre filer på 512 GB – med mindre du da har med deg en ekstern SSD eller lignende.

Asus ROG G701 er i skrivende stund på vei inn til nettbutikkene og har en pris på liflige tretti tusen kroner. Du får med andre ord mest trolig ikke en slik til jul. Ikke engang om du ønsker deg det veldig mye.

Men vi er ganske sikre på at vi skal få en slik – til test selvfølgelig – og da skal vi kunne fortelle deg om den er verdt alle penga.

Vi så verre i 2011...
Test av Ailenware M18x: Ekstrem spillbærbar til ekstrem pris >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Koster 90 000 kroner.
Les også
– Asus skal lansere bærbart grafikkmonster som blir supertynn
Les også
Asus lanserer boks som gjør laptopen til et grafikkmonster
Les også
Asus ROG G752VS med Nvidia GTX 1070: Asus ROG G752VS med GTX 1070
Les også
Nå har Nvidia åpnet døra for langt råere bærbare
Les også
Asus' grafikkboks gir laptopen superkrefter
Les også
Nvidia GeForce GTX 1080 «Founders Edition»: Heis flagget for 60 FPS i 4K!
annonse