Tek.no

Rykte

Slik kan neste generasjon MacBook Air bli

Apple skal visstnok lage både 13- og 15-tommers modeller.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
1 Des 2015 09:00

Apples MacBook Air-serie har vært en enorm suksess, og er fortsatt den billigste inngangsbilletten til Apples Mac-univers. Men både 11- og 13-tommeren begynner å dra på årene, spesielt designmessig. Dagens design har faktisk vært med oss i hele fem år, og designet på modellen før det – fra 2008 – var ikke akkurat radikalt annerledes.

Det skal ikke legges skjul på at innmaten i modellene har blitt oppgradert flere ganger, men det er liten tvil om at en kosmetisk oppgradering også snart er på sin plass.

Dermed er det gledelig at Pocket-lint nå kan melde om at en slik oppgradering faktisk er på vei – og skal vi tro ryktene, kommer den allerede i 2016.

Tynnere, lekrere og større

Ryktene stammer opprinnelig fra den taiwanske siden Economic Daily News, og nevner mange spennende, påståtte egenskaper ved neste generasjon MacBook Air. Kanskje viktigst av alt, så hevder siden å vite om at Apple vil kutte ut 11-tommeren, og lansere en ny, 15-tommers MacBook Air. Dermed vil MacBook-porteføljen kunne se slik ut, fra minst til størst:

Videre hevdes det at MacBook Air-modellene vil bli tynnere, og få et redesignet ytre. Høyere oppløsning har også lenge vært etterspurt, og det er mulig at Apple vil ta steget opp til Retina også i disse modellene. Men de største endringene skal visstnok skje på innsiden. Ifølge MacRumors skal det være snakk om en total omstrukturering og redesigning av de interne komponentene, som skal bane vei for det tynnere og lettere designet.

Ellers er det lite som nevnes om neste generasjon MacBook Air, og rykter må – som alltid – tas med en liten klype salt. Men rent størrelsesmessig vil det gi mening å kutte ut MacBook Air på 11 tommer, ettersom MacBook på 12 tommer utnytter skjermarealet langt bedre.

Rent fysisk er det derfor liten forskjell på de to modellene, og hvis Apple hadde utstyrt den lille MacBook Air-en med Retina-skjerm, ville de to laptopene i praksis vært samme datamaskin.

Er Mac-en din for varm?
Da kan dette være en effektiv – og utradisjonell – løsning »

(Kilde: Pocket-lint, MacRumours, Economic Daily News (taiwansk))

Les også
Apple skal slippe nye MacBook-modeller om kort tid
annonse