Til hovedinnhold

– Amazons 3D-mobil lanseres kanskje i juni

Ny 3D-teknologi skal gi en ny mobilopplevelse.

Ryktene om en mobiltelefon fra det amerikanske gigantselskapet Amazon har lenge versert i bransjen, spesielt etter at de begynte å fortelle om planer om en 3D-skjerm. 3D-skjermer er ikke akkurat noe nytt, og var for eksempel å finne på det norske markedet i LG Optimus 3D og HTC Evo 3D, men interessen har vært liten. Men denne gangen er det snakk om en 3D-skjerm der ting endres etter hvordan du vrir telefonen eller hodet ditt, kjent som pseudo-3D.

Kameraer ser øynene dine

Hvis du flytter hodet ditt til siden, får du øye på ting som egentlig befant seg bak PC-skjermen din i forhold til utgangsposisjonen. Det er denne effekten Amazon angivelig vil skape i 3D-telefonen. For å få til dette er det plassert ett kamera i hvert hjørne av telefonen, og vi får da en pseudo-3D-illusjon. Ordet pseudo kommer fra gresk og betyr falsk.

Ellers fungerer 3D-skjermen på samme måte som i andre 3D-mobiler med parallaksehindring. Du kan lese mer om teknikken i vår guide «Slik fungerer brillefri 3D».

Tidligere har det vært snakk om at telefonen skal lanseres i sommer, men ny informasjon går nå på at den kanskje lanseres allerede før slutten av juni måned. Tidligere har det imidlertid vært snakk om to versjoner av telefonen, der den ene er har vanlig 2D-skjerm og en dyrere variant har brillefri 3D-skjerm.

(Kilde: pocketnow.com)

annonse