Til hovedinnhold

Ilife blir bedre

San Francisco (Hardware.no): Mens lanseringen av Apples arbeidspakke, Iwork '09, ikke var veldig spennende var lanseringen av Ilife '09 desto mer interessant.

Også denne pakken ble lansert under Macworld i San Francisco på tirsdag og her er noen av de viktigste endringene og nyhetene.

Iphoto '09

"Faces": Iphoto finner nå ut hvor ansiktet er i bildet for å beskjære, flytte og skalere bilder til eksempelvis slideshows. Det er også kommet ansiktsgjenkjenning slik at når du har hjulpet Iphoto på vei med navn på et ansikt finner det frem alle de andre bildene du har i biblioteket av samme person. Du kan nå velge å bla gjennom bibliotek etter ansikt i stedet for hendelser.

Iphoto integreres nå også tett opp mot Flickr og Facebook. Blant annet kan du laste bilder rett opp til Facebook fra Iphoto – og bildetaggingen forblir intakt. Vet du ikke navnet på alle i bildet kan andre merke bildet på Facebook og dette oppdateres i Iphoto-biblioteket ditt.

"Places": Integrert Google Maps og støtte for GPS Geotagging. Lar deg også sette inn steder manuelt hvis du ikke har eller har hatt støtte for Geotagging. Også her kan du sortere biblioteket ditt etter steder i form av kart eller listevisning.

Nye slideshow-temaer: Bruker ansiktsgjenkjenning for å plassere bildene på best mulig måte i ditt slideshow. Mange nye og til dels freshe temaer. Lar deg eksportere slideshows til Itunes og Ipod/Iphone for visning uten Iphoto.

Apple lover også bedre fotobøker som du kan bestille rett fra Iphoto.

Imovie '09

Da Imovie '08 ble lansert kom det en helt ny versjon av Imovie. Bygget helt på nytt – fra bunnen av. For mange en suksess – en enkel måte og gjøre hjemmevideoene fine å se på, men for mange var det også mye fra forrige versjon som hadde forsvunnet. Dette har Apple nå rettet på.

Bildestabilisator: Har du bildeklipp som du har sett på som ubrukelige fordi det er for mye bevegelse i bildene? Nå retter Imovie opp klipp med mye bevegelse. Uten at vi har testet det så demonstrasjonen av dette svært bra ut.

Temaer: Lar deg lage filmen din i spesifikke temaer med definert grafikk, introer, overganger etc.

Presisjonsredigering: Lar deg endre og klippe filmklipp med mye større nøyaktighet enn tidligere. Dette gjelder også lyd.

Avansert dra-og-slipp: Lar deg plassere hva du vil av filmklipp og lyd - hvor du vil i tidslinjen din.

Utvidet klippinspektør: Skal gjøre det enklere å legge på effekter, justere hastighet etc på klippene dine.

Garageband '09

"Learn to play": Garageband sendes nå med en musikklærer som kan lære deg å spille gitar og piano. Du har ni gitarleksjoner og ni pianoleksjoner som følger med og du kan kjøpe flere etter hvert. Leksjonene kommer i HD-video, noter og gitarstrenger eller tangenter i bunnen for å vise deg hvor du skal trykke.

Artist lessons: Kanskje det som høstet mest applaus blant deltakerne på Apples nøkkeltale i San Francisco. Apple har hentet inn kjente artister som lærer deg noen av sine sanger. Foreløpig kan du lære "Roxanne" av Stine, "Bubbly" av Colbie Caillat, "Proud Mary" av John Foggerty, "Apologize" av OneRepublic i tillegg til flere andre artister. Apple lover også at disse skal det bli mange flere av og prisen er satt til 4,99 USD.

Det er også gjort små endringer på Iweb og vi satser på å komme tilbake med en sniktitt på noen av de nye funksjonene.

Pris og levering?

Ilife '09 vil koste 790 kroner og sendes ut i slutten av januar. Leveres også gratis med alle nye Mac-er.

annonse