Til hovedinnhold

Apple utvider utvalget

San Fransisco (Hardware.no): Som ventet er nå Apples nye Macbook Pro-design innført over hele linjen da Apples visepresident, Phil Schiller, introduserte den nye 17-tommermodellen av Macbook Pro på Macworld i San Francisco.

Den nye maskinen har 78 % flere piksler å leke seg med enn 15-tommersmodellen med sine 1920x1200-punkter i oppløsning. Den skal ha bredere synsfelt og bedre farger. Led-baklyst skjerm som på resten av Apples bærbare, men også muligheten for en refleksbehandlet skjerm uten glasset foran for 400 kroner ekstra.

Batteriet er, også som ventet, fast innebygget i maskinen, men lover til gjengjeld opp til 8 timer normal bruk og opp til 1000 ladesykluser, noe som regnes som en 5-årsperiode.

Steve Jobs, Apples CEO, kommenterer i pressemeldingen fra Apple at de "har utviklet en ny batteriteknologi som er bedre for brukeren og bedre for miljøet".

17-tommeren er 2,48 cm tykk og veier 2,9 kg. Apple selv sier dette er best i klassen, både på batteritid, tykkelse og vekt.

Trackpad i glass, unibody, Mini Displayport og ekstra skjermkort som på Macbook Pro 15-tommersmodellene er også inkludert. I tillegg får du nå opp til 8 GB minne, 2,93 GHz og mulighet for SSD-enhet med opp til 256 GB.

For mer info om trackpad-en, skallet, skjermene eller miljøtankegangen bak maskinene kan du lese artikkelen vi skrev til lanseringen av Macbook og Macbook Pro i oktober.

Macbook Pro 17-tommer starter på 22 990,- og inneholder da 4 GB RAM, 320 GB 5400 rpm harddisk og 2,66 GHz Intel Core 2 Duo prosessor. Den kan forhåndsbestilles nå og sendes etter planen i slutten av januar.

Heng med på Hardware.no for siste nytt fra Apple på Macworld i San Francisco.

annonse