Til hovedinnhold

HPs webOS-nettbrett har lekket

Da HP kjøpte Palm gjorde de det klart at de hadde en plan med oppkjøpet, og at det kunne innebærer større geografisk spredning av systemet som til nå kun har vært tilgjengelig i få markeder. Ryktene sier at vi kan vente oss to nettbrett med webOS.

Nettsiden Engadget har i dag lagt ut bilder av det som skal være det nye nettbrettet ”Topaz”. Brettet har 9-tommer skjerm, og kjører webOS, som er utviklet av Palm. I tillegg hevder nettstedet å vite at det kommer en variant med 7-tommer skjerm. Denne varianten har kodenavn ”Opal”.

Kraftig prosessor

Topaz har ingen taster på fronten. Ifølge en uoffisiell presentasjon Engadget har fått tak i, skal Topaz komme i ulike varianter med og uten 3G og LTE (4G).

Spesifikasjonene er det ellers lite informasjon om. Enheten har tre høyttalere, så du kan få stereolyd enten du holder brettet i portrett- eller landskapsmodus. Prosessoren jobber på 1,2 GHz, men hvilken prosessor det er snakk om er ukjent. Bildene viser i tillegg at brettet har frontkamera, og en Micro-USB-kontakt i bunnen.

Lansering om en måned?

Baksiden er skinnende blank, hvilket betyr at den tilsynelatende ikke støtter Touchstone-lading.

Vi regner med at HP vil vise brettene under et arrangement i forkant av Mobile World Congress, som starter i Barcelona 14. februar.

Når brettene kommer i salg og hva de skal koste er ikke klart, men Engadget skriver at en LTE-versjon av Opal vil komme til Verizon i september, mens den ikke blir tilgjengelig hos AT&T før om halvannet år – i juli 2012.

Om det er riktig at brettet kommer i salg i september, så vil HP møte tøff konkurranse. Det er på samme tid som vi venter Motorola Xoom, Blackberry PlayBook og muligens også iPad 2.

Les også:Palm Pre 2 er lansert

(Kilde: engadget.com)

annonse