Til hovedinnhold

HP kjøper Palm

Palm Pre med Web OS.
HP Ipaq Glisten med Windows Mobile 6.5.

Det har lenge svirret rykter om at Palm var klar til oppkjøp. Diverse selskaper har vært fremstilt som beilere til den gamle PDA-kjempen. Blant de heteste navnene har HTC og Lenovo vært.

Nå er det imidlertid bekreftet at Palm selges, og kjøperen er ingen ringere enn Hewlett Packard. Hovedproduktene fra Palm er i dag mobilene Pre og Pixi med hver sin litt forbedrede Plus-versjon. Disse mobilene er utstyrt med operativsystemet Web OS som får mye skryt om dagen.

Web OS klar for verden?

Inntil nylig har ikke Palms operativsystem eller telefoner vært tilgjengelig i stor grad utenfor USA. Med HPs økonomiske muskler og utbredelse er det mye som tyder på at dette kan endre seg.

Kjøpesummen IT-giganten må ut med for Palm er 1,2 milliarder dollar, og kjøpet har blitt godkjent hos begge parter, heter det i pressemeldingen fra HP.

HP har allerede fusket en del i faget mobiltelefoni, med Ipaq-serien som de siste årene har gått fra å være rene PDA-er til å bli fullblods Windows Mobile-baserte telefoner.

Palms innovative operativsystem er et ideelt verktøy til å utvide HPs mobilitetsstrategi, samt å skape en unik HP-opplevelse på tvers av mange portable og tilkoblede enheter sier visepresident Todd Bradley i HPs pressemelding.

Palm-sjefen blir sittende

Palm-sjef Jon Rubinstein sier i samme pressemelding at HP er den perfekte samarbeidspartner i målet om å øke Web OS' utbredelse raskt.

Det har stormet litt rundt Jon Rubinstein den senere tiden, med påstander om at dårlig lederskap har vært direkte årsak til Palm-produktenes svært lave utbredelse. I pressemeldingen heter det at man forventer at Jon Rubinstein vil forbli hos Palm.

Les også: Tidenes møljeslagsmål

(Kilder: pressemelding, moconews.net)

annonse