Til hovedinnhold

Ta vare på mobilen din i snøværet

Som oftest er ikke mobiltelefoner lagd for å tåle verken kulde eller fukt, men folk flest ser ikke ut til å bry seg nevneverdig om det. De siste dagene har vinteren kommet for fullt i store deler av landet, og mange av oss har nok ikke nølt et sekund med å ta opp mobilen av lomma – tross snøføyken.

Men med mindre du farter rundt med en Sonim XP3 – den vanntette mobilen – tåler ikke mobilen din snøen eller det kalde vinterværet som nå er over oss. Heldigvis er det visse grep du kan ta for å hindre at mobilen din ødelegges av kulde eller nysmeltet snøfnugg.

Mobilen i innerlomma

Den amerikanske operatøren Verizon har listet opp noen få tips til hvordan du kan beskytte mobilen din i vinterværet. De fleste tipsene er imidlertid temmelig opplagte. Et tips er for eksempel å oppbevare mobilen på innerlomma for å utnytte din egen kroppsvarme. Da er mobilen også mindre utsatt enn dersom du skulle hatt den i bukselomma, med tanke på sjansen for å falle på glattisen.

Et annet (litt bedre) tips er å lade mobilen oftere. Årsaken til det er at batteriet tømmes raskere ved lave temperaturer, og da kan det være greit å lade telefonen litt oftere enn normal, så du ikke plutselig går tom for strøm når du har behov for å ringe.
(Artikkelen fortsettes.)


Sonim XP3 er den eneste mobilen på markedet som kan sies å være vanntett.

Hvit skjerm?

Mange av oss har nok opplevd å stå og vente i evigheter på toget eller bussen, og med sammenfrosne fingre har fordrevet tiden med å fikle på mobilen. Før skjermen plutselig blir hvit – tilsynelatende uten grunn. Kulden kan ha denne effekten på mobilskjermen din, og da er det viktig at du skrur den av og får varmet den opp, før du skrur den på igjen.

Ved lave temperaturer over lengre tid kan også skjermen på mobilen bli skjør, og det er da større sjanse for å få riper i skjermen, eller i verste fall at skjermen sprekker.

Redd mobilen fra kondensdøden

Har mobilen din blitt liggende i snøen over natta, eller du har vært ute i timevis i snøvær, har mobilen din utvilsomt blitt utsatt for fukt. For å redde mobilen din bør du ta ut batteriet, tørke mobilen etter beste evne med et håndkle, for så å legge mobilen til tørk i et par dager.

Får du skrudd på mobilen etter dette, har den sannsynligvis overlevd kondensen. Vær imidlertid oppmerksom dersom enkelte taster ikke fungerer som de skal – det er nemlig et tegn på permanent skade, ifølge Wate.com.

Les også
Verdens tøffeste GSM-mobil
Les også
Militærmobilen XP2 Spirit
Les også
Lader med idiotsikring
Les også
Universale mobilladere i 2012
Les også
Mobilen kverkes av kulda
Les også
Bør du ha mobilforsikring?
Mer om
annonse