Gratis Iphone-ringelyd med Itunes

For skal du lage ringetoner av musikken du har i Itunes må du betale for det. Rundt seks kroner koster det deg for musikk du allerede har kjøpt via Itunes. Annen musikk går det egentlig ikke an å lage ringetoner av.
Det finnes imidlertid en bakvei som gjør at du relativt enkelt kan lage ringetoner av musikken i ditt Itunes-bibliotek uten å betale noe for det, ifølge Intomobile.
Ikke for DRM
Først må vi påpeke at dette kun fungerer med musikk som ikke er kjøpt via Itunes og som derfor er beskyttet med DRM. All annen musikk i biblioteket ditt kan derimot gjøres om til ringetoner uten at det koster deg noe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du må manuelt sette start- og stopptidspunkt på ringetonen din

Du må oppgradere Itunes til versjon 8, som ble sluppet for noen uker siden. For i den versjonen er det nå mulig å sette start- og stopptidspunkt på enkelte sanger, noe som er essensielt for å lage ringetoner.

Det er riktignok ikke verdens raskeste affære å gjøre dette, siden det er noen steg som må gjennomføres. Når det er gjort noen ganger går det allikevel ganske greit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Du må velge riktig sang og høyreklikke for å sette igang prosessen


Bruksanvisning

 1. Start Itunes 8
 2. Finn sangen som du vil gjøre om til en ringetone
 3. Høyreklikk (PC) eller Ctrl-klikk (Mac) og velg Get Info
 4. Trykk på arkfanen Options
 5. Marker boksene utenfor Start Time og Stop Time og tast inn de relevante tidspunktene du vil starte og stoppe sangen på.
 6. Trykk OK
 7. Gå på Advanced-menyen og velg Create AAC Version eller Create Apple Lossless Version. Det vil da dukke opp en kopi av sangen, men med et annet tidsintervall.
 8. Gå tilbake til den originale sangen, velg Get Info og fjern markeringen utenfor Start Time og Stop Time under Options-arkfanen. Trykk OK.
 9. Dra den nye sangen med det kortere tidsintervallet ut på skrivebordet.
 10. Slett kopien fra Itunes
 11. Endr navnet på filen på skrivebordet, slik at filendelsen blir .m4r, for eksempel hvis filen heter Music.m4a skal den nå hete Music.m4r.
 12. Dra den nye m4r-filen over til Itunes-biblioteket
 13. Hvis du går til Ringtones skal den nye filen nå vises der
 14. Neste gang du synkroniserer Iphone vil ringetonen dukke opp, så lenge du har krysset av for synkronisering av ringetoner
 15. Gå inn på Innstillinger på Iphone
 16. Velg Lyder
 17. Velg Ringetone
 18. Velg den aktuelle ringetonen

18 korte steg er vel ingen jobb for å få akkurat din favorittmusikk som ringetone.

Les også
Ringetonen som kurerer fyllesyke
Les også
Lurt av 100-kroners SMS
Les også
Touch Hockey
Les også
Rakker ned på Iphone
Les også
Nye Mac-er lanseres tirsdag
Les også
Billigere musikk på Iphone
Mer om
annonse