Til hovedinnhold

Ringetonen som kurerer fyllesyke

Det høres ut som en aprilspøk, men bak de terapeutiske ringetonene står forskeren Matsumi Suzuki. Han er kjent for sitt arbeid ved det nasjonale forskningssenteret for politivitenskap. Her har han jobbet med alt fra stemmeavtrykk til utviklingen av en syntetisk mygglyd bare ungdom kan høre. Mygglyden brukes for å holde ungdom borte fra Tokyos parker om natten, skriver The Times.

Suzuki har også utviklet en iPhone-applikasjon som oversetter hundebjeff (Bowlingual) så du lettere kan forstå hunden din.

Mot dovne husmødre

Ringelydene han nå har utviklet skal kunne kurere søvnløshet, holde deg våken eller inspirere late husmødre til å gjøre en innsats i heimen. Om denne også virker på menn sier meldingen ikke noe om.
I tillegg finnes en terapeutisk ringetone som skal gi deg finere hud.

Pollenallergikere skal få hjelp fra melodien Ohana Sukkiri, som angivelig skaper en resonans som får pollen til å løsne fra slimhinnene og falle ut av nesen. Effekten avhenger visst nok av at du holder telefonen under nesen mens den ringer.

Ringelyden mot fyllesyke består av pulsererende toner som skal finstille kroppens naturlige medisinske rytme, skriver Times.

Det er mulig det er bedre enn sur bløtkake og lunken pils, men den vitenskapelige dokumentasjonen er heller tynn. Likevel skal ringetonene være svært populære i Japan.

Mer om
annonse