Til hovedinnhold

Rakker ned på Iphone

Det er fort mulig at denne saken har blitt blåst ut av sine proporsjoner, men på et forum med ledelsen i Intel kom det frem at toppene i selskapet ikke er spesielt begeistret for chipsettet som sitter i Iphone. Det skaper selvsagt noen kontroverser, ettersom det er konkurrenten ARM som har laget chipsettet til Apples multimedievidunder (og til en rekke andre mobiltelefoner, for øvrig).

Intel-sjefene hevder at det ikke er Apples feil at Iphone ikke strekker til på alle områder, men snarere at ARM ikke klarer å produsere chipsett som er raske nok, ifølge Zdnet.com.au.

Mangler ”oomph”

På forumet som ble holdt i Taipei, Taiwan, sa Shane Wall, en av sjefene i Intel, at hvis man ville ha en fullverdig internettopplevelse på mobilen, var man nødt til å ta i bruk Intels teknologi. Han hevdet at Intels prosessorer kunne yte to- til tre ganger mer enn de som ARM produserte.

- Prøver du å kjøre et program som krever noen hestekrefter, så begynner Iphone å slite, sier Wall.

Også smartmobiler generelt får gjennomgå av Intel-sjefene:

- Smartmobiler i dag er ikke særlig smarte. Problemet er at de bruker ARM, sier Pankaj Kedia, en annen av Intel-toppene.

Britiske ARM står bak CPU-ene (Central Processor Unit) i storparten av mobiltelefoner på markedet, samt Ipod og andre mediespillere, kameraer og Nintendo DS, ifølge Wikipedia

OPPDATERT:

Intel har nå offentliggjort en ”korreksjon” i forbindelse med Intel-sjefenes uttalelser, melder Cnet News. Anand Chandrasekher, en annen Intel-sjef, uttaler at Intels egne chipsett for mobil ikke kan måle seg med de som ARM produserer, når det gjelder egenskaper knyttet til batterikapasitet.
Han sier også at det var upassende av hans kolleger å kritisere ARM, og trekke frem Iphone som eneste eksempel. ”Korreksjonen” anses å være en offentlig unnskyldning til ARM og Apple.

Mer om
annonse