Til hovedinnhold

Tynnere og lettere enn iPad

Microsoft har gått ut med flere detaljer om kommende Windows 8-nettbrett.

Asus

Etter at Microsoft i slutten av juni annonserte sine kommende Windows Surface-nettbrett, har det vært ganske tynt med informasjon om spesifikasjonene til andre nettbrett vi kan forvente oss utover høsten, basert på Windows 8. Nå har Microsoft i en bloggpost gått ut med enda mer detaljert informasjon om de ulike modellene vi kan vente å få se senere i høst fra ulike produsenter.

Som kjent vil det komme to versjoner av Windows 8-nettbrettene, én basert på Intel-prosessorer og en basert på ARM-prosessorer. Sistnevnte får navnet Windows RT og er designet for å konkurrere direkte med iPad og Android-baserte nettbrett.

Ifølge Microsoft vil de fleste Windows RT-nettbrettene være både tynnere og lettere enn den nyeste iPad-en. Mens 3G-versjonen av iPad er 9,4 mm tykk og veier 662 gram, vil Microsoft RT-nettbrettene ha en tykkelse på fra 8,35 til 15,6 mm. Nettbrettene vil veie mellom 520 og 1200 gram. Vi snakker altså om et ganske stort spenn ulike nettbrett. Ifølge Microsoft vil nettbrettene ha disse målene:

System characteristicsMeasurement range
Weight (g)520g to 1200g
Length (mm)263mm to 298mm
Width (mm)168.5mm to 204mm
Height (mm)8.35mm to 15.6mm

13 timer videoavspilling

Alle RT-nettbrettene vil støtte en ny funksjon som heter Connected Standby, som lar nettbrettet laste ned oppdateringer selv om det befinner seg i hvilemodus hvor strømforbruket skal være svært lavt. Ifølge Microsoft skal et nettbrett i Connected Standby kunne holde koken i mellom 320 og 409 timer.

De ARM-baserte nettbrettene skal ifølge opplysningene fra Microsoft kunne klare videoavspilling i HD i mellom 8 og 13 timer. Apple oppgir batteritiden på iPad til maks 10 timer ved videoavspilling. Batteriene i Windows RT-nettbrettene vil ifølge Microsoft variere i kapasitet fra 25 watt-timer til 42 watt-timer. iPad har et batteri på 42,5 watt-timer.

Slik ser Microsofts eget Surface-nettbrett ut. Nettbrettet ble presentert av Microsoft i juni i år.Foto: Microsoft

NFC-støtte

Noen av Windows RT-nettbrettene som kommer vil få NFC-støtte, og Microsoft og deres partnere vil legge inn funksjonalitet for å enklere dele bilder, nettsider, kart eller andre ting ved å holde to nettbrett eller andre enheter med NFC mot hverandre.

Animasjoner i brukergrensesnittet til nettbrettet skal ifølge Microsoft operere med en hastighet på 60 bilder i sekundet, for at ting skal flyte jevnt. Nettbrettene vil også registrere fingerbevegelser med 100 Hz per finger, slik at brukergrensesnittet skal respondere raskt når du berører skjermen.

En av produsentene som har annonsert Windows RT-nettbrett, er Asus, som på Computex-messen på Taiwan i sommer annonserte Asus Tablet 600. Nettbrettet er basert på en Tegra 3 firekjernerprosessor og vil komme med en 10,1-tommers Super IPS+-skjerm med oppløsning på 1366 x 768 punkter.

Hva tror du? Kommer Windows RT-nettbrettene til å bli en reell konkurrent til iPad?

Les også: Microsoft slipper helt nye nettbrett

(Kilde: Microsoft-blogg)

annonse