Til hovedinnhold
NyhetMicrosoft lager gigantisk nettbrett

Microsoft lager 80-tommers nettbrett

Planer om gigantisk Windows 8-nettbrett for kontoret.

Microsoft har store planer for Windows 8 – bokstavelig talt. Ifølge Wired har Microsoft-sjef Steve Ballmer et eget 80 tommer stort Windows 8-nettbrett på kontoret sitt som han storkoser seg med.

Han skal ha kastet ut telefonen og alle papirer etter at han fikk det svære trykkfølsomme beistet hengt opp på veggen:

– Det er tavla og e-post-maskinen hans. Og det er et produkt vi skal selge, sier visepresident Frank Shaw til Wired.

Stort og smått

På CES 2012 viste Microsoft frem en 80 tommer stor trykkskjerm i samarbeid med Sharp, men det aktuelle nettbrettet er ikke det samme, og er lagd av et annet selskap.

Planene for Windows 8 er med andre ord ikke små. Det kommende operativsystemet er designet for å kjøre på små nettbrett såvel som PC-er og laptoper, samt kunne bli kjørt med ARM-enheter i likhet med smarttelefoner og tradisjonelle prosessorer fra Intel og AMD.

80-tommeren føyer seg således inn i rekken av ulike formfaktorer Windows 8 kommer til å støtte.

Potensielt forbrukergreie

På samme måte som med Microsofts Surface-teknologi, er ikke det 80 tommer store nettbrettet først og fremst rettet mot vanlige forbrukere, men mot bedrifter. Frank Shaw utelukker likevel ikke at teknologien etter hvert også blir utbredt for mannen i gata.

– Det er ikke en forbrukergreie akkurat nå, men ut ifra historien vet vi at det er sånn alle ting begynner, sier han og forteller videre at alle skjermer burde være trykkfølsomme og ha en PC integrert.

Windows 8 dukker opp i en såkalt consumer release preview i juni, før den endelige utgaven er ventet å bli lansert for allmuen i oktober. Ingen dato har foreløpig blitt satt for det 80 tommer store nettbrettet.

(Kilde: Wired)

annonse